spot_img
AcasăEvenimentACORD - Competiția Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii, sprijinită...

ACORD – Competiția Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii, sprijinită de Universitatea Oxford

DISTRIBUIȚI

ACORD O zi importantă atât pentru județul Maramureș, cât și pentru Municipiul Baia Mare, este cea de azi, 29 iulie.

 ACORD Astăzi fost semnată declarația de intenție privind sprijinirea Fundației Baia Mare 2021, în cursa pentru câștigarea titlului de „Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii”.

Acordul a fost semnat între Consiliul Județean Maramureș, reprezentat prin vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, Municipiul Baia Mare, reprezentat prin Marinel Rob – viceprimar desemnat pentru exercitarea funcției de primar, Donald Sloan – decan al Facultății de Managementul Ospitalității din cadrul Universității Oxford Brookes din Marea Britanie și Andreea Ciortea – director executiv al Fundației Baia Mare 2021.

Delegația străină, formată din Donald Sloan – decan al Facultății de Managementul Ospitalității din cadrul Universității Oxford Brookes din Marea Britanie și Laurie Tebbutt – consultant independent în dezvoltare de business, se află pentru prima dată în Maramureș. Impresionați de entuziasmul, ambiția, talentul și leadershipul executiv, și mai ales de faptul că toate instituțiile susțin programul Fundației Baia Mare 2021, doresc să acorde sprijin în susținerea acesteia în cursa pentru câștigarea titlului de „Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii”.

„Consider că Baia Mare merită titlului de Capitală Europeană a Culturii și poate realiza schimbarea pe care un asemenea titlu o poate aduce în Baia Mare și Maramureș. Ne bucurăm dacă vom putea aduce un mic aport în realizarea acestui proiect, chiar dacă este o mică parte din contribuție. Ceea ce propun este o viziune care să combine cercetarea academică și abordările practice și inovatoare în domeniul ospitalității. Suntem convinși că ospitalitatea și cultura ospitalității definesc orice comunitate și percepția celorlalți asupra comunității. Cultura ospitalieră poate aduce laolaltă oameni și valori împărtășite în toată Europa”, apreciază Donald Sloan – decan al Facultății de Managementul Ospitalității din cadrul Universității Oxford Brookes din Marea Britanie.

De asemenea, consultantul independent în dezvoltare de business, Laurie Tebbutt cucerită de modul de abordarea al maramureșenilor, de felul în care își tratează oaspeți, ne asigură că va discuta cu comunitățile naționale de turism despre acest ținut cald și primitor, cum este Maramureșul, deschizând astfel, noi oportunități de dezvoltare turistică.

„Ce am văzut în Baia Mare, în Maramureș, este o ospitalitate naturală, înnăscută. Prin proiectele pe care dorim să le implementăm, vrem să promovăm această ospitalitate a Maramureșului”, afirmă Laurie Tebbutt.

Maramureșul este o arie culturală cu caracteristici specifice bine conturate, conținând însă și multe elemente de originalitate, de identitate culturală zonală foarte precise. Este ținutul celor patru țări. Prin parteneriatul încheiat astăzi, se dorește identificarea unor programe în domeniul managementului ospitalier, al gastronomiei, dar și dezvoltarea turismului durabil.

„Un titlu de capitală europeană a culturii înseamnă pentru oraș și totodată pentru regiune, dezvoltare și creștere economică. Tendința de dezvoltare a unei astfel de capitale se poate interpreta în felul următor: 1€ investit, aduce aproximativ 7€ în comunitate”, precizează Lucian Morar, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.

Se dorește, de asemenea, o bună colaborare și chiar deschiderea spre schimbul de experiență cu noii parteneri.

„Orice drum începe cu o poartă deschisă, iar Baia Mare este poarta de intrare în Maramureș. Astăzi deschidem drumul spre colaborări durabile în care ne-am dat mâna Consiliul Județean, Consiliul Local, alături de parteneri strategici europeni. Ne-am adunat cu toții în jurul unui proiect al întregii comunități „Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, conchide Ioan Doru Dăncuș.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA