Acasăsinucidere maramuresACOLO SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! - Numele unui fost ministru şi al unui...

ACOLO SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! – Numele unui fost ministru şi al unui milionar din România, inscripţionate pe vitrina celui mai scump magazin din lume

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, şi omul de afaceri din domeniul energiei, Bogdan Nicolae Buzăianu, îşi au numele inscripţionate pe vitrina celui mai scump magazin din lume – House of Bijan din Beverly Hills, California, într-o companie selectă: Vladimir Putin, Barack Obama, dar şi vedete sportive, actori sau bogaţi oameni de afaceri.

Numele lui Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Industriei şi Economiei în guvernul Adrian Năstase, precum şi al apropiatului său, Bogdan Nicolae Buzăianu, milionar în domeniul energiei, apar inscripţionate pe vitrina celui mai scump magazin din lume, aşa cum este considerat House of Bijan, din Beverly Hills, California.

Numele lor apar alături de cele ale lui Barack Obama, Vladimir Putin, dar şi ale multor vedete din sport, film sau ale unor bogaţi oameni de afaceri. Dan Ioan Popescu a fost acuzat că nu îşi poate justifica o parte din avere, fiindu-i confiscaţi de instanţă 890.000 lei. Pe vremea sa, companiile de stat au acordat mai multe contracte aşa-numiţilor „băieţi deştepţi” din energie.

Magazinul iranianului Bijan Pakzad, decedat în 2011, este cunoscut ca unul dintre cele mai exclusiviste din lume, fiind cu circuit închis. Aici, o pereche de şosete costă 100 de dolari, o pijama de mătase 2.500 de dolari, un parfum 1.500 de dolari, dar poţi găsi şi o lenjerie de pat din chinchilla mongolă, de 120.000 de dolari sau o geantă din piele de crocodil de 55.000 de dolari, conform Washington Post.

Bijan povestea pentru New York Times că în magazinul său au venit regi, preşedinţi şi celebrităţi care au plătit peste 150 de milioane de dolari pentru articolele sale de lux.

În faţa magazinului său stă parcat un Bugatti Veyron realizat pe comandă, care a costat 1,7 milioane dolari.

Dan Ioan Popescu trăieşte acum în Italia, iar Buzăianu în Elveţia. În perioada 2009-20012, Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice – ISPH SA, firmă controlată de fostul ministru Dan Ioan Popescu, a încheiat contracte cu Hidroelectrica în valoare de aproape 130 de milioane de lei, conform Hotnews, care mai scrie că în 2013, Hidroelectrica semnase cel puţin 48 de contracte cu ISPH, prin încredinţare directă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA