AcasăActualitateACHIZIȚII PENTRU ARMATA ROMÂNĂ - Parlamentul a aprobat 8 programe de înzestrare

ACHIZIȚII PENTRU ARMATA ROMÂNĂ – Parlamentul a aprobat 8 programe de înzestrare

DISTRIBUIȚI

 

Parlamentul a aprobat programele de înzestrare cerute de Armată şi astfel MApN poate începe licitaţiile pentru mai multe sisteme de rachete, blindate şi corvete. Anul acesta, armata română a primit în sfârşit un buget de 2 la sută din PIB, aşa cum cere NATO, arată TVR.

Ministrul Apărării a anunţat că cele cele 8 programe au fost aprobate de Parlament. În urmă cu o lună, Armata a trimis Comisiilor de apărare un document prin care a cerut acordul pentru cumpărarea mai multor sisteme de rachete şi a unor transportoare blindate 8×8 şi 4×4, în valoare totală de aproape 9,3 miliarde de euro.

Singurele arme moderne ale armatei sunt cele 12 avioane de vânătoare F 16, cumpărate recent, şi noile avioane de transport C27 j Spartan. În rest, Ministerul Apărării are o listă lungă de necesităţi.Printre ele, un sistem de apărare antiaeriană, elicoptere de atac, elicoptere de transport, tancuri, fregate modernizate, corvete şi încă cel puţin 24 de avioane F-16. Doar sistemele de rachete pentru apărarea spaţiului aerian ar costa peste 6 miliarde de euro.
 Anul trecut programele pentru noul transportor blindat 8X8 şi corvete păreau gata să înceapă. Cabinetul tehnocrat a dat o hotărâre de guvern în acest sens. Invocând o lege care cere ca orice achiziţie mai mare de 100 de milioane de euro să fie aprobată de Parlament, actualul cabinet a anulat-o şi a cerut acordul Comisiilor de apărare, ceea ce a întârziat mult demararea programelor.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA