AcasăEvenimentACCIDENT: Urmăriri, 12 focuri de armă si accident pentru reţinerea contrabandiştilor de...

ACCIDENT: Urmăriri, 12 focuri de armă si accident pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. În cadrul acţiunilor, au fost depistaţi doi cetăţeni români, care încercau să transporte şi ulterior să comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România, 16.300 pachete de ţigări în valoare de peste 150.000 de lei. Pentru reţinerea celor implicaţi în activităţile infracţionale, lucrătorii noştri au executat în plan vertical 12 focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.

Urmarire cu accident

În data de 20 martie 2014, la nivelul S.T.P.F. Satu Mare s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. Astfel, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volvo, care se deplasa spre comunicaţia Satu Mare – Zalău. În momentul în care conducătorul auto a observat echipajul poliţiei de frontieră, a virat brusc şi a demarat în trombă spre localitatea Satu Mare. Poliţiştii de frontieră au pornit la urmărirea acestuia folosind semnalele acustice şi luminoase.

La scurt timp persoana în cauză a pierdut controlul volanului intrând în coliziune cu un autoturism parcat în faţa unui imobil din localitatea Ardud, jud. Satu Mare. În acel moment bărbatul a abandonat maşina, încercând să fugă. Lucrătorii noştri au procedat la urmărirea şi somarea prin voce a celui în cauză şi deoarece acesta nu s-a supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment, în plan vertical.

După aproximativ 300 m, bărbatul a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră şi identificat ca fiind Marcel F., de 47 ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare.

La controlul efectuat asupra maşinii, au fost descoperite patru colete ce conţineau cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări fără timbru fiscal, în valoare de 9.000 de lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.  Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore iar în cursul zilei de azi urmează a fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Tigari de contrabanda si o autoutilitara confiscate de politistii de frontiera

Ieri, 20 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, în cooperare cu lucrători din cadrul STPF Suceava, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 12.00, lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Horodnic de Jos, jud. Suceava, o autoutilitară marca Mercedes, condusă de Gheorghe B., în vârstă de 36 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava. În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit un locaş special amenajat în spatele cabinei, în care se afla o mare cantitate de ţigări, fapt pentru care bărbatul precum şi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit. Cu această ocazie, în locaşul special amenajat au fost descoperite 14.300 pachete cu ţigări de provenienţă F. Rusă în valoare de 143.000 lei.

Bărbatul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore iar în cursul zilei de azi urmează a fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 31.500 lei,  a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA