AcasăActualitate112ACCIDENT PE BULEVARDUL TRAIAN – Un copil a fost rănit iar cel...

ACCIDENT PE BULEVARDUL TRAIAN – Un copil a fost rănit iar cel care a provocat accidentul a fugit

DISTRIBUIȚI

ACCIDENT PE BULEVARDUL TRAIAN  Un băimărean care a provocat un accident de circulaţie soldat cu rănirea unui băiat de 12 ani a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei. El a fost identificat la scurt timp de poliţişti iar acum este cercetat pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, după cum se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Maramureș.

Aseară, la ora 19.50, poliţia a fost sesizată că pe bulevardul Traian din municipiul Baia Mare a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane iar conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate, poliţiştii au constatat că un băiat de 12 ani, care s-a angajat în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni la culoarea verde a semaforului, a fost surprins şi accidentat de un autoturism al cărui conducător auto şi-a continuat deplasarea. Băiatul a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale dar nu a necesitat internarea.

La aproximativ o oră de la sesizare, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au identificat un băimărean de 27 de ani, bănuit de comiterea accidentului. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, astfel că a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii maramureşeni reamintesc că integritatea corporală şi chiar viaţa victimei sunt puse în pericol prin neluarea măsurilor de prim ajutor sau de transportare la cea mai apropiată unitate spitalicească. Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Conform Codului Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de cătreconducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA