Acasăsinucidere maramuresA ABUZAT SEXUAL MAI MULȚI COPII – Cardinal și trezorier al Vaticanului,...

A ABUZAT SEXUAL MAI MULȚI COPII – Cardinal și trezorier al Vaticanului, pus sub acuzare pentru pedofilie

spot_img

DISTRIBUIȚI

A ABUZAT SEXUAL MAI MULȚI COPII  Cardinalul George Pell, personalitatea catolică de rangul cel mai înalt din Australia, totodată trezorier al Vaticanului, a fost pus sub acuzare pentru multiple abuzuri sexuale asupra unor copii, relatează agențiile de presă. George Pell a fost interogat la Roma de poliţia australiană, în octombrie, în urma unor acuzaţii de pedofilie pe care prelatul le respinge, arată Digi24.ro.

Poliţia din statul australian Victoria a anunțat că l-a inculpat pe George Pell, acum în vârstă de 75 de ani, pentru agresiune sexuală. Incidentele s-au petrecut cu mulți ani înainte. Comisarul-adjunct Shane Patton a precizat însă că există mai multe plângeri cu privire la aceste fapte. Potrivit lui Patton, prelatul urmează să se prezinte pe 18 iulie la un tribunal din Melbourne, pentru a fi audiat.

Acuzaţiile formulate împotriva cardinalului Pell au apărut după o anchetă îndelungată cu privire la răspunsul instituţiilor în Australia faţă de abuzuri sexuale comise asupra unor copii. Ancheta a fost solicitată de Guvern în 2012.

Cardinalul Pell a fost audiat în trei rânduri şi a recunoscut în fața comisiei de anchetă că a „eşuat” în gestionarea problemei preoţilor pedofili din statul Victoria, în anii ’70.

George Pell a devenit preot în 1966, la Roma, după care a revenit în Australia în 1971, unde a urcat treptele ierarhiei catolice. În 2014 a fost desemnat trezorier al Vaticanului de Papa Francisc, urmând să asigure mai multă transparenţă. Această demnitate îl face să fie considerat al treilea oficial ca rang în ierarhia Bisericii Catolice.

Timp de două decenii, cardinalul a fost una dintre personalitățile Bisericii Catolice angrenate în dezbaterile pe teme controversate precum homosexualitatea, SIDA sau cercetările cu celule stem.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA