AcasăActualitate112ABUZ SEXUAL - Minoră dintr-un centru de plasament, violată într-o mașină

ABUZ SEXUAL – Minoră dintr-un centru de plasament, violată într-o mașină

spot_img

DISTRIBUIȚI

ABUZ SEXUAL Poliţiştii vasluieni au declanşat o anchetă în cazul unei fete de 16 ani, instituţionalizată într-un centru de plasament din Bârlad, după ce ar fi fost violată într-o maşină în timp ce se întorcea dintr-un sat din judeţul Vaslui, unde fusese să-şi facă un tatuaj.

ABUZ SEXUAL Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vaslui, fata de 16 ani a reclamat că a fost abuzată sexual într-un autoturism de către un tânăr pe care nu-l cunoştea, care s-a oferit să o ducă de la Puieşti în municipiul Bârlad.

Copila se învoise de la personalul responsabil din centrul de plasament unde este cazată pentru a merge în oraş, scrie News.ro.

În timp ce se plimba prin Bârlad, s-a întâlnit cu un tânăr, pe care nu l-ar fi cunoscut până atunci, acesta propunându-i să meargă până în Puieşti, o localitate situată la 28 de kilometri de oraş, pentru a-i face un tatuaj.

Fata a acceptat propunerea şi a mers împreună cu persoana respectivă în satul indicat, folosind un mijloc de transport în comun. La întoarcere, însă, copila s-a urcat în maşina unui necunoscut şi, în drum spre Bârlad, ar fi fost violată.

Ulterior, bărbatul a condus-o până în oraş, lăsând-o în apropierea centrului de plasament, în jurul orei 1.00. Dimineaţa, fata a povestit lucrătorului social din centru că a fost victima unui abuz sexual, fapt pentru care a depus o plângere la Poliţie.

”La Poliţia Municipală Bârlad este înregistrată o plângere cu privire la comiterea unei infracţiuni de viol, în care victimă ar fi fost o minoră de 16 ani. Cercetările în acest caz sunt derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a declarat, miercuri, pentru News.ro responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Ştefan Sofronie.

Reprezentanţii DGASPC Vaslui susţin că fata a intrat într-un program de consiliere psihologică pentru a trece peste trauma suferită.

”Specialiştii noştri au întocmit pentru minoră un program de consiliere psihologică, cu monitorizarea şi supravegherea sa atentă. De asemenea, copila a fost însoţită de către un psiholog în fiecare etapă a procedurii de audiere şi examinare medico-legală pentru a-i fi asigurat suportul emoţional şi pentru a ne asigura că-i sunt respectate drepturile. Acum, intervenţia se axează pe colaborarea cu organele de poliţie pe perioada desfăşurării cercetărilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Poliţiştii vasluieni au un suspect în acest caz de viol, un tânăr de 30 de ani din Cetăţuia, localitate situată în comuna unde fata a fost să-şi facă tatuajul.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA