AcasăActualitate112ABUZ ÎN SERVICIU - Un primar din România a folosit asistați sociali...

ABUZ ÎN SERVICIU – Un primar din România a folosit asistați sociali pe moșia concubinei

DISTRIBUIȚI

ABUZ ÎN SERVICIU  Costel Mateiu, edilul comunei Cîmpuri, este acuzat de abuz în serviciu şi fals în declaraţii. În dosar mai sunt cercetaţi concurbina primarului şi viceprimarul din Cîmpuri.

Costel Mateiu, în vârstă de 48 de ani, primarul comunei vrâncene Cîmpuri, a fost reţinut miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi de fals în declaraţii iar în acest dosar mai sunt cercetaţi viceprimarul Vlad Ion şi Irina Filip, concubina primarului. În cursul zilei de miercuri, echipe de jandarmi şi procurori, dar şi mascaţi au efectuat percheziţii la sediul primăriei comunei, după ce dimineaţa l-au vizitat pe primar acasă, dar şi la firma de exploatare forestieră aflată în administrarea concubinei sale. Ulterior, procurorii i-au urcat pe cei doi edili din Cîmpuri în dubă şi i-au dus pentru audieri la sediul Parchetului judeţean, iar seara, târziu, s-a emis mandat de reţinere pe numele lui Costel Mateiu.

Potrivit anchetatorilor, dosarul în care este anchetat Mateiu are legătură cu faptul că mai multe persoane, beneficiare de ajutor social la Primărie, ar fi desfăşurat activităţi la societatea de exploatare forestieră a concubinei primarului, Irina Filip. Acest lucru a fost descoperit de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea, care în luna august a acestui an au efectuat un control la firma SC Nemiforest SRL, unde au găsit muncind cinci persoane fără acte legale.

Din probatoriul administrat a reieşit că primarul comunei Cîmpuri, inculpatul Mateiu Costel, se comportă ca un administrator de fapt al societăţii comerciale S.C. Nemiforest, al cărei administrator de drept este concubina sa, inculpata Filip Irina Elena şi că acesta s-a prezentat, la data de 29.06.2017, la sediul ITM Vrancea, ocazie cu care a declarat în fals faptul că cele 5 persoane, descoperite la data controlului, ar fi lucrat fără forme legale la Primăria Cîmpuri şi nu la SC Nemiforest SRL, asumându-şi în totalitate, în numele primăriei, consecinţele nerespectării dispoziţiilor legale privind  munca, ceea ce a avut ca şi consecinţă faptul că SC Nemiforest SRL, societate administrată de inculpata Filip Irina Elena, nu a mai fost sancţionată contravenţional, răspunderea legală fiind transferată în sarcina UAT Cîmpuri, căreia i s-a aplicat o amendă de 40.000 lei”, potrivit procurorilor care anchetează cazul.

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA