spot_img
AcasăActualitate112ABUZ ÎN SERVICIU - Arest la domiciliu pentru șeful Inspectoratului Școlar Județean...

ABUZ ÎN SERVICIU – Arest la domiciliu pentru șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureş

DISTRIBUIȚI

ABUZ ÎN SERVICIU Tribunalul Mureș a respins, vineri seara, propunerea de arestare preventivă formulată de DNA și a decis arestarea la domiciliu a șefului Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș, Ștefan Someșan.

ABUZ ÎN SERVICIU Acesta a fost reținut în urmă cu o zi de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, pentru abuz în serviciu și uzurparea funcției, în cazul înființării Liceului Teologic Romano-Catolic ‘Rakoczi Ferenc’ din Târgu Mureș.

Încheierea Tribunalului Mureș nu este definitivă și poate fi atacată cu contestație.

În același dosar, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic, Zsolt-Jozsef Tamasi, este urmărit penal sub control judiciar pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii susțin că, la data de 29 iulie 2014, printr-o Hotărâre a Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș s-a alocat suma de 1.500.000 lei pentru întreținerea și renovarea imobilului în care funcționează Colegiul Național Unirea, cu condiția propunerii de înființare a liceului cu profil teologic romano-catolic.

Hotărârea în cauză a fost prezentată ISJ Mureș, iar la acel moment, conform anchetatorilor, Someșan a arătat că Ministrul Educației Naționale a dat aprobare pentru înființarea unei unități de învățământ liceal.

citeşte şi ANCHETĂ – Învățătorul proxenet a fost reținut. În arest a ajuns și o puștoaică de 17 ani, din postura de ”pește”

În acest context, Consiliul de Administrație al ISJ a votat în unanimitate acordarea Avizului conform pentru înființarea Liceului Teoretic Romano-Catolic.

continuarea aici

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA