AcasăActualitateABRAMBURICA SE ÎNTOARCE - Ministrul Liviu Marian Pop lasă postul pentru Andronescu

ABRAMBURICA SE ÎNTOARCE – Ministrul Liviu Marian Pop lasă postul pentru Andronescu

spot_img

DISTRIBUIȚI

ABRAMBURICA SE ÎNTOARCE După ce Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcția de premier de către PSD și acceptată de președintele Klaus Johannis, în culisele puterii se lucrează pe față și prin dos la încropirea noului Guvern. 

Este limpede că în noul Executiv nu se vor regăsi miniștrii care au fost apropiați fostului premier și l-au susținut până în ultima clipă. Nu are nicio importanță dacă au fost destoinici sau doar niște simpli figuranți prin Palatul Victoria. Ca de obicei, atunci când se formează un nou guvern al României de astăzi, nimeni nu ține seama de valoarea și calitățile viitorilor ocupanți de fotolii, de profesionalismul de care ar trebui să dea dovadă în domeniul pe care îl vor conduce.

Oamenii lui Tudose trebuie să plece pentru că nu au fost în aceeași tabără cu președintele partidului, permițându-și chiar să aibă opinii diferite, în contradicție cu cele ale cercetatului penal. Normal că asemenea ieșiri nu pot să nu aibă urmări, motiv pentru care Dragnea a dat ordin să fie evacuați din incintă.

Se zvonește că numărul celor care l-au susținut pe Dragnea și acum au pretenții legate de guvernare este mai mare decât s-a anticipat, motiv pentru care vor fi maziliți și câțiva  miniștri care nu s-au numărat între apropiații fostului premier. Printre ei se află și ministrul Educației, maramureșeanul Liviu Marian Pop.

Întrebat marți seara de cei de la PSNEWS.RO despre zvonul care circulă privind înlocuirea sa din fruntea ministerului, Liviu Marian Pop, a declarat:

Românii nu au votat programul de guvernare în 2016 cu Liviu Pop la Ministerul Educației Naționale. Foarte simplu vă spun că important este implementarea programului de guvernare, nu cu cine se implementează acest program de guvernare. Românii nu au votat programul de guvernare în 2016 cu Liviu Pop la Ministerul Educației Naționale. Eu sunt numit politic, voi pleca politic. Din punctul acesta de vedere, nu am nicio problemă cu ceea ce se spune public. Decizia se ia în interiorul CEx-ului și acolo se va găsi cea mai importantă formulă pentru implementarea programului de guvernare”.

Cel mai probabil, în locul lui Liviu Pop urmează să vină Ecaterina Andronescu, eternul ministrul al Educației din fostele Guverne PSD. N-a lăsat urme pozitive îndelungata sa prezență în fruntea ministerului, dar, de data asta, merită să primească postul pentru că a avut înțelepciunea să se retragă din cursa internă prin care social-democrații au desemnat viitorul premier. Și ce frumos ne explică viitorul ministrul de ce a procedat așa:

„Puteam să mergem la vot și votul era cel care tranșa, PSD-ul nu se afla în situația în care să genereze o altă stare de… o relație contondentă. Atunci, eu m-am ridicat și am spus că după opinia mea voturile toate trebuie să meargă la un singur candidat. Prin vot se tranșează toate, a fost opțiunea mea și cred că n-a fost una greșită. În orice caz, nu voiam să tulbur apele.”

Eu cred că e suficient pentru a fi răsplătită cu un post de ministru. Și, cea care, în timp, a primit „supranumele” de Abramburica, după ce a bramburit la propriu învățământul românesc de câte ori a avut ocazia, ne anunță că nu trebuie să avem emoții în privința acceptării funcției. Întrebată dacă ar accepta numirea în funcția de ministru al Educației, Ecaterina Andronescu a răspuns că „iau în calcul lucrul acesta”.

Dacă zvonurile se vor adeveri în zilele următoare, atunci Maramureșul nu va mai avea niciun reprezentant în viitorul cabinet, deoarece și Gheorghe Șimon, ministrul Economiei, s-ar afla pe lista celor care vor fi înlocuiți. Mă rog, el rămâne un soldat credincios în solda generalului Dragnea, căruia recent i-a declarat dragoste eternă.

Așa că sigur „supusul necondiționat” nu se va arăta în public supărat după ce va fi pedepsit fără vină, pentru că știe că asta a fost și va fi întotdeauna soarta slugilor umile.

Grigore Ciascai 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA