AcasăLIFEABIS – Cea mai adâncă peșteră din lume se află în Cehia...

ABIS – Cea mai adâncă peșteră din lume se află în Cehia și a fost explorată de un polonez

DISTRIBUIȚI

ABIS  Cel mai adânc abis din lume a fost descoperit. Cel puțin asta susține o echipă de cercetători, în frunte cu scafandrul polonez Krzysztof Starnawski. Este vorba despre peștera Hranice din Republica Cehă care a fost declarată cea mai adâncă peșteră subacvatică din lume.

O echipă de exploratori a reușit să coboare un robot până la 404 metri adâncime. Polonezul, care a condus misiunea, susține că această cavernă ar putea fi și mai adâncă. Ar fi vrut să coboare și mai mult, însă lungimea cablului, care controla robotul, nu i-a permis acest lucru. Polonezul Krzysztof Starnawski a avut parte de-o experiență inedită. S-a scufundat acum până la 200 de metri, relatează The Guardian.

ABIS Polonezul a mărturisit că se simte precum un „Columb al secolului XXI”. Anul trecut, Krzysztof Starnawski a pătruns în aceeași peșteră până la 265 de metri adâncime.

Misiunea de explorare a peșterii Hranice s-a dovedit a fi una dificilă. Noroiul și temperatura scăzută a apei i-au afectat echipamentul, dar mai ales pielea. Cu toate acestea, Starnawski a spus că experiența a fost una fabuloasă, care a meritat riscul enorm.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA