Acasăsinucidere maramuresA TRECUT ŞI PESTE OCEAN - Jocul Balena Albastră a devenit viral în mai...

A TRECUT ŞI PESTE OCEAN – Jocul Balena Albastră a devenit viral în mai multe ţări sud-americane

DISTRIBUIȚI

A TRECUT ŞI PESTE OCEAN Balena Albastră, jocul sinistru online care îi îndeamnă pe tineri să se sinucidă şi care s-a răspândit în Europa după ce a apărut în Rusia, a trecut peste Ocean, devenind viral în Columbia şi Brazilia.

 

Direcția de investigație criminală (Dijin) din cadrul Poliției Naționale din Columbia anchetează moartea a trei adolescenți ce ar putea fi legată de jocul online.

Jorge Luis Vargas, directorul Dijín, a declarat presei că nu se poate confirma încă faptul că moartea celor trei adolescenți originari din Bogota și departamentele Norte de Santander și Valle del Cauca este legată de acest joc și a subliniat că investigați se desfășoară în colaborare cu Interpolul.

„În majoritatea cazurilor sunt aleși adolescenți tăcuți, care au probleme cu familia, introvertiți sau cu o anumită boală. Amenințările au avut loc în unele cazuri. De multe ori adolescenții sunt manipulați să-și facă singuri rău”, a precizat Vargas.

El a avertizat totodată familiile și profesorii în legătură cu acest fenomen, pe care l-a descris drept o „cyber-inducție spre durere fizică”, detectat în urmă cu patru ani în Rusia, dar care în ultimele două săptămâni a ajuns și în Columbia.

Acest fenomen online are deja un mare impact în unele țări din America de Sud, precum Brazilia, unde autoritățile investighează o serie de morți suspecte în rândul adolescenților și mai multe tentative de suicid atribuite acestui joc la modă pe internet și care a declanșat alarma.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA