Acasă Actualitate Social A TRECUT PERICOLUL - Restricţiile de vizite la Spitalul Judeţean de Urgenţă...

A TRECUT PERICOLUL – Restricţiile de vizite la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”, ridicate de săptămâna viitoare

DISTRIBUIȚI

De săptămâna viitoare restricţiile de vizite în anumite secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare vor fi ridicate. Asta spune conducerea unităţii medicale după ce numărul de îmbolnăviri a scăzut simţitor. Restricţiile au fost instituite în urmă cu aproape trei săptămâni, după ce cazurile de îmbolnăviri a explodat.

“Din punct de vedere al virozelor respiratorii avem veşti bune. Numărul lor a scăzut, prin urmare de săptămâna viitoare programul de restricţii privind vizitele va fi sistat . Pot să spun că la ora actuală în Secţia Pediatrie există un număr de 67 de copii faţă de 90 – 100 câţi au fost săptămâna trecută”, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean.

În ciuda faptului că numărul total de îmbolnăviri este în scădere, numărul părinţilor care îşi aduc zilnic odraslele la Urgenţe Pediatrie pentru consultaţii este în continuare în creştere. Nu au fost însă semnalate complicaţii ale virozelor, agravări ale bolii diareice şi nici infecţii cu E. Coli.

“Patologia cea mai frecventă este dată de viroze şi bolile diareice. În Secţia de Pediatrie sunt şase copii internaţi cu diaree acută dar nu s-au constatat infecţii cu E. Coli la nivelul spitalului dar numărul celor care se prezintă la Urgenţe este în continuare în creştere. Ziua de luni, de exemplu, a adus un număr de 51 de copii la consultaţii, au fost şase internări iar un copilaş a fost direcţionat spre Spitalul de Boli Infecţioase. Per total însă numărul este în scădere”, au mai adăugat reprezentanţii unităţii medicale.

Specialiştii recomandă ca părinţii să se prezinte la medic pentru consult de specialitate încă de la primele semne de boală ale celor mici, nu să le administreze tratament după ureche sau după indicaţiile de pe reţelele de socializare.

Ana Pop

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA