spot_img
AcasăActualitate112A TRĂIT ÎN TEROARE - Femeie din Ocna Șugatag, atacată de soț...

A TRĂIT ÎN TEROARE – Femeie din Ocna Șugatag, atacată de soț deși împotriva acestuia era emis ordin de protecție

DISTRIBUIȚI

Ieri, 06 ianuarie, polițiștii maramureșeni au emis alte 3 ordine de protecție provizorii și au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea unui ordin de protecție. Polițiștii din Baia Mare, Tăuții Măgherăuș și Secţia 6 Poliţie Rurală Sarasău au emis ordine de protecție provizorii pe numele a trei bărbați cu vârste cuprinse între 38 și 42 de ani care fie și-au agresat soțiile, fie le-au amenințat.

Bărbații sunt cercetați de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

Polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag au fost sesizați prin plângere de către o femeie cu privire la faptul că soțul acesteia nu respectă interdicțiile care i-au fost impuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Sighetu Marmației. Bărbatul de 44 de ani ar fi agresat-o fizic și a amenințat-o, creându-i acesteia o stare de temere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de nerespectarea ordinului de protecție, violență în familie și amenințare.

Ești furios, simți că ești cuprins de furie, că nu te poți stăpâni? Părăsește locuința! În mod repetat simți că furia te cuprinde? Apelează la un specialist! Știi că atunci când consumi alcool ești agresiv? Renunță la alcool! Prin violență nu rezolvi nimic! Poți în schimb să curmi viața cuiva drag fără să ai această intenție.

Află că lovirea sau orice acte de violență este infracțiune și poți fi pedepsit cu închisoarea pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcție de leziunile pe care i le-ai provocat victimei. Iar dacă în urma loviturilor victima moare pedeapsa e cu închisoarea de până la 20 de ani.
!Reține! Pedepsele se majorează cu o pătrime dacă faptele sunt comise asupra unui membru al familiei.

Ultimele modificări legislative prevăd că, dacă pe numele tău a fost emis un ordin de protecție provizoriu de către polițist sau un ordin de protecție de către instanță și îl încalci, riști pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

De asemenea este bine să știi că victima nu mai e singură. Dacă solicită ordin de protecție provizoriu, beneficiază obligatoriu de asistență juridică.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA