AcasăActualitate112A SCĂPAT DE ÎNCHISOARE – Un polițist maramureșean condamnat inițial la 11...

A SCĂPAT DE ÎNCHISOARE – Un polițist maramureșean condamnat inițial la 11 ani după gratii pentru mai multe infracțiuni, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare

DISTRIBUIȚI

A SCĂPAT DE ÎNCHISOARE   Condamnat inițial, în iunie anul trecut, la 11 ani de închisoare, pentru comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită, două infracțiuni de fals intelectual și abuz în serviciu, Miclea a scăpat în cele din urmă cu o pedeapsă de doar 3 ani de închisoare cu suspendare.

Magistrații de la Curtea de Apel Cluj l-au achitat pe Miclea pentru infracțiunea de abuz în serviciu și pentru o infracțiune de fals intelectual, iar pentru cinci infracțiuni de luare de mită și una de fals intelectual i-au redus cu 8 ani pedeapsa dată de Tribunalul Maramureș.

Conform anchetatorilor, “dosarul penal a fost inițiat atât în baza unor date și informații obținute în urma activităților investigative proprii, cât și ca urmare a unor sesizări înaintate Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș de către două persoane, prin care aduceau la cunoștință faptul că polițistul le-a pretins și a primit de la acestea diverse sume de bani, pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru abateri constatate în trafic.

Actele de urmărire penală efectuate au relevat faptul că, în perioada martie 2015 – iunie 2016, inculpatul Miclea Dan Mircea a primit diferite sume de bani de până în 300 de lei, de la un număr de cinci persoane, în schimbul neaplicării sancțiunilor contravenționale prevăzute de lege pentru abaterile rutiere comise. Într-o altă situație, polițistul, fără a primi o sumă de bani ori alte foloase, nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, în sensul că nu a aplicat sancțiunea contravențională, deși se impunea acest lucru. Totodată, inculpatul a falsificat două procese verbale de constatare a contravențiilor cu ocazia întocmirii acestora, atestând fapte necorespunzătoare adevărului.

La data de 23 iunie 2016, ofițerii de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Maramureş, în baza ordonanţei de delegare și sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a agentului de poliție, imediat după ce primise 150 lei de la o persoană, în schimbul nedispunerii măsurilor legale în urma constatării unor abateri rutiere.

La instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijin din partea conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș care a contribuit substanțial la documentarea activităților infracționale ale polițistului, Serviciului Județean de Protecție Internă Maramureș și Direcției Anchete – Centrul Operațional Cluj Napoca”.

 

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA