AcasăMARAMURESUL ISTORICA murit academicianul Florin Constantiniu. Reputatul istoric avea 79 de ani.

A murit academicianul Florin Constantiniu. Reputatul istoric avea 79 de ani.

DISTRIBUIȚI

Academicianul Florin Constantiniu a fost unul dintre cei mai importanți istorici ai zilelor noastre. A publicat studii despre diferite perioade ale istoriei și a abordat diverse direcții de cercetare.
A fost cercetător științific principal la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, fiind distins cu premiul Nicolae Bălcescu al Academiei Române în 1972.
Este cunoscut, în special, ca autor al cărții „O istorie sinceră a poporului român”.
Florin Constantiniu s-a retras în ultima perioadă din viaţa publică fiind indignat de clasa politică, despre care afirma că “este cea mai incompetentă, cea mai lacomă şi cea mai arogantă din istoria României”. El estez autorul celebrei expresii ”un popor de oi naște un Guvern de lupi”.
Iată ce spunea într-un interviu reputatul istoric de prestigiu european:
“La 20 de ani de la marea vărsare de sânge din decembrie 1989, România arată ca un animal bolnav şi hăituit. Ne uităm în urmă şi nu ne vine să credem că au trecut două decenii de speranţe zadarnice. Nimic din ce-am visat nu s-a împlinit. În jurul nostru domnesc stagnarea şi deziluzia, începuturile neterminate, politica murdară, cu degetul pe trăgaci, manipularea televizată. Lipseşte o viziune, un proiect naţional de salvare. Lipseşte harta viitorului. Trista privelişte n-a căzut din cer. Au creat-o politicienii şi românii inşişi”.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA