AcasăAdministrațieHAIDA, HAI ÎN MARAMUREŞ - Zilele Maramureșului vor avea loc în perioada...

HAIDA, HAI ÎN MARAMUREŞ – Zilele Maramureșului vor avea loc în perioada 8–13 mai 

spot_img

DISTRIBUIȚI

HAIDA, HAI ÎN MARAMUREŞ Cu un total de 19 de consilieri județeni din cei 24 prezenți inițial în ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș (cinci consilieri PNL au ales să părăsească ședința înainte de a fi supuse votului proiectele de hotărâre), aleșii județeni au aprobat vineri, 13 aprilie, cele cinci proiecte aflate pe ordinea de zi.

Cu 19 voturi ”pentru” a fost întrunit cvorumul necesar pentru a aproba organizarea evenimentului ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, ediția a IV-a, dar și încheierea unui Acord de cooperare pentru organizarea evenimentului ”Maramureș Auto – Moto – Show.

Aleșii județeni prezenți au aprobat și contribuția Consiliului Județean Maramureș la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară, dar și comisiile de soluționare a contestațiilor la selecția ofertelor culturale și a acțiunilor în domeniul tineretului, selectate pentru finanțare nerambursabilă din bugetul propriu al județului Maramureș, pe anul 2018.

”Județul Maramureș este una dintre destinațiile turistice cele mai populare și mai frecventate din România, atât pentru turiștii autohtoni, cât și pentru cei străini, prin prisma ofertei sale extrem de bogate și autentice, care cuprinde atât obiective de patrimoniu natural cât și cultural, unice în România.

Evenimentele de promovare a Județului Maramureș, care se vor desfășura în perioada 8–13 mai, sub denumirea ”Zilele Maramureșului”, vor valorifica identitatea culturală a județului dar și resursele sale materiale și spirituale printr-o serie de acțiuni.

Organizarea acestor evenimente reprezintă un proiect care își propune să pună în valoare meșteșugurile transmise de la strămoși, frumusețea portului popular, dansul și cântecul din Maramureș, prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor păstrate de-a lungul secolelor intacte, reușind să stârnească interesul pentru a fi recunoscute atât la ele acasă cât și înafara țări și să formeze brandul Maramureșului.

Prin intermediul acestui proiect se dorește și atragerea unui număr cât mai mare de turiști care să participe la aceste evenimente și de a veni în sprijinul operatorilor economici din domeniul turismului, care vor avea posibilitatea să-și ofere serviciile”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Informaţii furnizate de Consiliul Judeţean Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA