Acasă Eveniment A ÎNCEPUT RECONSTRUCȚIA - Elisei și Ungureanu și-au prelungit contractele cu Minaur...

A ÎNCEPUT RECONSTRUCȚIA – Elisei și Ungureanu și-au prelungit contractele cu Minaur Baia Mare. Echipa va avea o nouă conducere tehnică (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

HCM Baia Mare a murit, traiasca Minaur! Incepand din aceasta vara, atat echipa feminina de handbal, cat si cea masculina vor face parte din Clubul Sportiv Minaur Baia Mare, un club de drept public ce urmeaza sa fie infiintat chiar in aceste zile, la initiativa primarului Catalin Chereches. Unul dintre obiectivele edilului baimarean este reconstructia si consolidarea echipei feminine, incepand de la staff-ul tehnic si administrativ si incheind cu lotul de jucatoare.
Primele mutari au fost unele strategice, astfel ca primarul Catalin Chereches a anuntat semnarea unor noi contracte cu doua dintre cele mai importante jucatoare – Paula Ungureanu si Valentina Ardean-Elisei. Alaturi de ele, in Baia Mare vor ramane majoritatea romancelor de la echipa HCM Baia Mare si cel mult doua straniere – Lois Abbingh si Elena Gjorgjevska.

„Este un moment de renastere si de reasezare, un moment pe care il privesc cu foarte mult entuziasm si foarte mult curaj si il privesc asa pentru ca facem doua lucruri – cream, administrativ vorbind, un nou club, care se va numi Club Sportiv Minaur Baia Mare, cu mai multe sectii, si consolidam echipa cu care vom evolua in campionatul de handbal si cu care vom ocupa locul pe care il vom prelua de la HCM Baia Mare.Si vom face acest lucru cu doua jucatoare care constituie parte din coloana vertebrala a clubului, doua jucatoare alaturi de care am si inceput acest proiect. Astazi am parafat si am semnat continuarea relatiei dintre Baia Mare si cele doua jucatoare, Paula Ungureanu si Valentina Ardean-Elisei. Pe parcurs veti vedea modul in care vom consolida noua echipa, obiectivul fiind acela de a reconstrui si de a consolida intr-un mod mult mai serios si mai coerent echipa, atat din punct de vedere tehnic, cat si administrativ”, a declarat Catalin Chereches.

Noua echipa feminina Minaur Baia Mare va fi, in proportie majora, una romaneasca, pentru a sustine nationalele tricolore, de la cele de junioare si pana la reprezentativa de senioare. Cu toate acestea nu vor lipsi jucatoarele straine de valoare, unul dintre numele vehiculate fiind cel al frantuzoaicei Alisson Pineau.

„Ma intereseaza un proiect care sa fie in proportie majora romanesc. Nu va ascund faptul ca vom avea o echipa tehnica noua, pentru ca este un club nou. Deci o echipa tehnica noua, in mare parte jucatoarele romance vor ramane, dar vom avea si jucatoare noi care vor veni si vorbim aici de Alisson Pineau, dar si de alte surprize care vor aparea saptamana viitoare. Prioritatea mea, ca primar al municipiului Baia Mare, este insa sa fac o echipa relevanta din doua perspective – aceea a echipei nationale si sa sprijinim aceasta echipa in tot ceea ce inseamna performanta pentru Romania, dar si pentru echipele nationale de tineret si junioare”, a adaugat Catalin Chereches.

Contractele parafate azi, 28 mai, de cele doua jucatoare sunt pe o perioada de doi in cazul Paulei Ungureanu, respectiv de trei ani in cazul Valentinei Ardean-Elisei.

„Inca o data am ales cu sufletul, este foarte greu sa te desparti de cineva de care te-ai atasat atat de mult, e foarte greu sa te desparti de publicul baimarean, de atmosfera care este aici mi-am dorit continuitate aici, in Baia Mare. Am mare incredere in conducere, in absolut toata lumea si va multumim pentru tot”, a declarat Paula Ungureanu.

„Asa cum stiti, eu inca din iarna mi-am dat acordul sa raman la HCM Baia Mare. Acum s-a legalizat totul si ma bucur. Imi face o mare onoare sa fac parte din aceasta echipa. Voi da in continuare totul pe teren si incerc sa imi aduc aportul cat pot pentru aceasta echipa. Am incredere in noul proiect, sunt convinsa ca va fi mult mai bine si Doamne ajuta!”, a marturisit Valentina Ardean-Elisei.

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a anuntat si echipa tehnica pe care si-ar dori-o in Baia Mare si care este formata din danezul Kim Rasmussen, actualul selectioner al Poloniei, si Aurelian Rosca, tehnicianul care pana acum a condus gruparea SCM Craiova si care a obtinut anul trecut, cu nationala Under 18, medalia de aur la Campionatul Mondial.
Tania Purcaru, eMM.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA