AcasăslolvaciaA IEȘIT DE SUB TIPAR - „120 de ani de Școală de...

A IEȘIT DE SUB TIPAR – „120 de ani de Școală de Pictură Băimăreană. Centrul Artistic Baia Mare” va fi lansat la finele lunii

DISTRIBUIȚI

A IEȘIT DE SUB TIPAR Album ”120 de ani. Centrul Artistic Baia Mare” a fost scos de sub lumina tiparului. Apariția, o carte de vizită a ceea ce înseamnă Școala de Pictură băimăreană promovează printr-un proiect unic peste 300 de lucrări. Lucrările sunt private și aparțin pictorilor care au trecut pragul renumitei școli europene.

Albumul a fost realizat în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Baia Mare. Inițiativa a fost a primarului ales, Cătălin Cherecheș. Prin acest demers de suflet, Școala de pictură băimăreană, dar și municipiul Baia Mare vor fi promovate în cele mai importante metropole ale lumii.

A IEȘIT DE SUB TIPAR

Pentru a realiza o colecție privată, lucrările au fost strânse cu ajutorul Muzeului Național de Artă Budapesta, Muzeului de Artă Kecsemet din Ungaria precum și cu sprijinul colecționarilor particulari din Cluj Napoca și Ungaria.

Pe lângă lucrările private ale pictorilor care au trecut pragul Școlii de Pictură băimăreană, albumul mai conține nouă texte critice elaborate de personalități din România, Ungaria și Ucraina.

A IEȘIT DE SUB TIPAR
14360420_10210001157363560_33235645_o

„Este primul album de artă de un asemenea calibru din România care reunește foarte multe colecții private. Până acum s-au publicat mai multe lucrări din instituțiile publice, dar de această dată am realizat o colecție a lucrărilor private. Albumul, ca și desfășurător al imaginilor nu a respectat o cronologie. A fost construit pe principii estetice și cromatice. Albumul este o continuate a celor 120 de ani de Școală de Pictură de la Baia Mare. Imediat după ce va fi lansat albumul va fi distribuit colecționarilor, instituțiilor partenere dar și instituțiilor culturale din țară și străinătate. Albumul este de înaltă ținută, grafică și tehnică. De fapt, este un simbol cultural, un album elegant”, a declarat Laura Ghinea, președintele filialei Baia Mare a Uniunii Artiștilor Plastici.

Citește și Mai sunt câteva zile până la anunțarea orașului care va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021

Albumul urmează să fie lansat în 25 septembrie și a fost tipărit într-o ediție trilingvă, în română, maghiară și engleză. Pe viitor urmează să fie lansat și un site care va promova versiunea online al acestor file care au scris istorie pentru Baia Mare și continuă să resună și astăzi.

Simona Vasiac

Credit foto: Dan Mezok

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA