spot_img
Acasăsinucidere maramuresA FOST ÎNVESTIT - Mike Pompeo este nou director al CIA 

A FOST ÎNVESTIT – Mike Pompeo este nou director al CIA 

DISTRIBUIȚI

A FOST ÎNVESTIT Mike Pompeo este noul director al CIA. Senatul american l-a confirmat pe membrul Camerei Reprezentanţilor Mike Pompeo în funcţia de director al CIA, după o întârziere legată de teama unor aleşi că acesta ar putea extinde programele de supraveghere pentru a permite unele tehnici de interogare asimilate torturii, relatează Reuters, citat de Libertatea.

A FOST ÎNVESTIT Şaizeci şi şase de senatori l-au susţinut pe Pompeo, iar 32 au votat împotrivă. Aproape toată opoziţa a venit din partea democraţilor. De asemenea, senatorul Rand Paul, un susţinător republican important al controlului strict asupra supravegherii, s-a opus.

 La scurt timp după vot, Pompeo a fost învestit în funcţie de vicepreşedintele Mike Pence.

Unii senatori, inclusiv Rand Paul, au fost de părere că Pompeo nu a dat asigurări suficiente că va permite numai tehnici de interogare incluse în Manualul Armatei şi prevăzute de lege şi că nu se va întoarce la simularea înecului sau alte “tehnici dure de interogare”, utilizate de CIA după atacurile din 11 septembrie.

Predecesorul lui Trump, Barack Obama, a semnat un ordin executiv în 2009 prin care a interzis simularea înecului şi alte astfel de tehnici, denunţate de mulţi parlamentari şi de organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului drept tortură. Trump a promis în cursul campaniei prezidenţiale că va reintroduce simularea înecului şi “mult mai rău de atât”.

continuarea AICI

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA