Acasăsinucidere maramuresA FOST ÎMPUȘCAT DE PATRU ORI ÎN PIEPT - Unul dintre principalii...

A FOST ÎMPUȘCAT DE PATRU ORI ÎN PIEPT – Unul dintre principalii lideri politici ai sârbilor din Kosovo a fost împușcat mortal în fața biroului său

spot_img

DISTRIBUIȚI

A FOST ÎMPUȘCAT DE PATRU ORI ÎN PIEPT Unul din principalii lideri politici ai sârbilor din Kosovo, Oliver Ivanovic, a fost împuşcat mortal.

Atacul sângeros a avut loc marţi dimineaţă în faţa biroului său din Kosovska Mitrovica, în nordul Kosovo, transmit AFP şi site-ul postului sârb B92.

Decesul politicianului a fost confirmat de avocatul său, Nebojsa Vlajic, pentru site-ul KoSSev, citată de Agerpres.

Ivanovic, în vârstă de 64 de ani, a fost împuşcat de patru ori în piept, în jurul orei locale 08:15 (07:15 GMT) de atacatori care se aflau într-un automobil.

Politicianul a fost transportat de urgenţă la un spital din Kosovska Mitrovica, unde a murit.

Poliţia a găsit trei cartuşe în faţa biroului său, a declarat Ksenija Bozovic, o oficialitate a partidului social-democrat local SPD, condus de Ivanovic.

Poliţia a izolat partea de nord a oraşului, declanşând operaţiunea de căutare a atacatorilor. Ivanovic era considerat un politician sârb moderat în oraşul Kosovska Mitrovica, divizat în continuare între partea de nord, locuită de sârbi, şi cea de sud, cu populaţie albaneză.

Ivanovic, fost secretar de stat sârb pentru Kosovo şi ales consilier municipal în alegerile locale din 2013 în nordul Kosovska Mitrovica, a fost încarcerat timp de doi ani după ce a fost găsit vinovat de crime de război de un tribunal al Misiunii Uniunii Europene în Kosovo. Curtea de apel de la Pristina i-a anulat ulterior condamnarea de 9 ani închisoare şi a dispus rejudecarea cazului. În luna iulie, maşina lui Oliver Ivanovic a fost incendiată în Kosovska Mitrovica.

Sursă info Agerpres.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA