Acasăsinucidere maramuresA avut loc premiera piesei de teatru "Biloxi Blues". Actorii sunt detinuti...

A avut loc premiera piesei de teatru „Biloxi Blues”. Actorii sunt detinuti de la Penitenciarul Baia Mare (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Ieri, 21 octombrie 2013,  la Teatrul de păpuşi Baia Mare a avut loc premiera piesei de teatru „Biloxi Blues” de Neil Simon, pusă în scenă de trupa de teatru a Penitenciarului Baia Mare „Medio Monte Circus”, în regia doamnei Gabriela CHIRILĂ, sub coordonarea doamnei comisar de penitenciare Crina SUCIU.

Acest demers cultural a constituit preselecţia în vederea participării la cea de-a V- a ediţie a „Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi”, la care trupa de teatru a Penitenciarului Baia Mare s-a calificat de două ori până în prezent.

Scopul activităţii este reconsiderarea relaţiei penitenciar-comunitate, prin încurajarea persoanelor private de libertate de a se afirma în domeniul actoriei, astfel încât să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine şi la creşterea încrederii în propria persoană, în scopul facilitării reinserţiei sociale.

“Sunt închis pentru trafic şi consum de droguri, iar pasiunea pentru actorie a început de când eram la grădiniţă. Am jucat diferite roluri, de la vânător, cioban sau Moş Crăciun. Am absolvit Şcoala de Muzică din Cluj la canto, vioară şi pian şi cam atât. Anul trecut am jucat o pisă de teatru, la Penitenciarul Baia Mare, de ziua Penitenciarului, m-am descurcat şi m-am oferit voluntar. A fi actor inseamnă în primul rând că trebuie să fii o fire libertină, să fii visător… Sunt în zodiac Vărsător, deci am o fire de artist”, a declarat Iacob Ştefan.
“Eu interpretez rolul principal în piesă. Sunt un soldat din armata americană, care în acest război doresc să nu fiu omorât, să devin scriitor şi să îmi pierd virginitatea. Rolul nu prea mă caracterizează. Nu sunt nici scriitor…Aş face apoi un curs de dans după ce aş ieşi, şi aş cocheta cu actoria după ce ies”, a spus Marius.
“Tot pentru trafic de droguri sunt închis. Nu am mai jucat în nicio scenetă până acum. A fi actor e un sentiment inedit. A fi actor înseamnă să intri în pielea unui personaj, să adaptezi anumite gesturi sau trăiri…”, a declarat Coldea Doru.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA