27 î.Hr.: Octavianus a primit titulatura sacrală de „Augustus” şi a adoptat titulatura de „Imperator Caesar Augustus divi filius”.
1547: Ivan cel Groaznic a fost încoronat ţar al Rusiei
1885: Apare noul organ de presă junimist „România liberă”, ce reflectă grupul junimist intrat în Camere la alegerile din noiembrie 1884.
1920: Intră în vigoare un amendament la Constituţia SUA care interzice fabricarea şi consumul băuturilor alcoolice („Legea prohibiţiei”), în vigoare până la 5 decembrie 1933.
1945: În urma Convenţiei de Armistiţiu, care stabilea, la articolul 11, reparaţiile de război datorate de România Uniunii Sovietice (300 de milioane de dolari), s-a semnat Convenţia economică „asupra mărfurilor pe care România urmează să le livreze în compensarea daunelor cauzate de către România Uniunii Sovietice prin operaţiunile militare şi ocuparea teritoriului sovietic”.
1946: George Călinescu începe la Facultatea de Litere din Universitatea Bucureşti, cursul „Istoria literară ca ştiinţă inefabilă şi sinteză epică” cu lecţia de deschidere intitulată „Sensul clasicismului”.
1965: Reprezentanţele diplomatice ale României şi Danemarcei sunt ridicate la nivel de ambasadă.
1969: Studentul ceh Jan Palach în vârstă de 20 de ani îşi dă foc, la Praga, lângă clădirea Muzeului Naţional, pentru a protesta împotriva invaziei armatei sovietice (n. 1948).
1979: În urma unor puternice manifestaţii, şahul Mohammad Reza Pahlavi Aryamehr a părăsit Iranul, ceea ce a dus la sfârşitul monarhiei în Iran.
1991: Lansarea operaţiunii „Furtună în deşert” (foto), ora 3.00, ora Bagdadului pentru eliberarea Kuwaitului, invadat la 2 august 1990 de Irak. Are loc primul atac aerian declanşat de coaliţia internaţională (SUA, Marea Britanie, Arabia Saudită, Kuwait) împotriva Irakului
2000: Eclipsă totală de soare. Vizibilitate maximă: SUA, Canada, America de Sud.
2005: Adriana Iliescu (67 de ani) este cea mai vârstnică femeie din lume care dă naştere unui copil.