ÎNCEPE ŞCOALA Dimineţile înainte de a pleca la şcoală sunt o adevărată provocare atât pentru părinţi, cât şi pentru copii. Trezitul pare a fi cea mai grea poruncă pentru mămici, însă cum rămâne cu spălatul, îmbrăcatul şi realizarea pacheţelului pentru masă de prânz a copilului?
ÎNCEPE ŞCOALA Agitaţia se instalează în casă încă de la primele ore ale dimineţii, asta dacă nu cumva cunoşti trucuri care să te ajute să rezolvi mai uşor situaţia.
Problema trezitului va fi iremediabilă, mai ales în cazul celor mici, dar îţi poţi uşura muncă de dimineaţă prin pregătirea hainelor şi a pacheţelului pentru prânz, seară, înainte de culcare, fără a recurge la alimente mai puţin sănătoase.
Supermarketurile sunt pline de sandvişuri gata făcute cu pâine, unt de arahide şi alte ingrediente, însă, dacă vrei că cel mic să mănânce ceva sănătos, asigura-te de calitatea ingredientelor aflate în pacheţel şi asta prin a realiza chiar tu aceste sandvişuri. Pentru a-ţi uşura muncă, poţi face sandvişurile de seară, iar dimineaţă doar să le reglezi temperatura şi să le pui în pacheţelul copilului.
„Cunoaştem foarte bine problema copiilor în legătură cu consumul de fructe, de aceea, pentru a-i face să mănânce cel puţin o porţie pe zi, putem să le pregătim de seară un bol colorat cu o salată de fructe pe care să o poată lua dimineaţă la şcoală pentru a completă masă de prânz. Aceleaşi principii le aplicăm şi noi în cadrul meselor din programul nou lansat de AfterSchool”, afirmă Adina Radu Cosma.
Nu de puţine ori observăm că cei mici „fură” din legumele pe care le tocăm pentru a pregăti supe sănătoase, iar acest lucru nu face altceva decât să ne bucure. De aceea, poţi folosi această idee pentru că cel mic să continue să mănânce legume proaspete şi în alte circumstanţe. Realizează modele din legume precum morcov, ardei şi ce îi mai este pe plac copilului şi pune-le de seară într-un recipient colorat pe care sail poată lua dimineaţă la şcoală.
„Iaurturile pot fi un element foarte hrănitor pentru masă copilului, dar cele mai multecontin zaharuri adăugate şi îndulcitori artificiali pentru a oferi mai multă savoare şi a fi pe placul copiilor. Poţi crea acasă iaurtul perfect sănătos, folosind iaurt simplu combinat cu sirop de arţar, unt de arahide şi câteva cereale. Se poate pregăti de seară, iar dimineaşă va fi numai bun pentru a fi inclus în pacheţelul de prânz al celui mic”, spune Adina Radu Cosma, manager Lumea Copilăriei.
Pachetelele prea mari pot fi copleşitoare, mai ales pentru copii, deoarece cantităţile mari de alimente pot pareaneinteresantesi, prin urmare, vor fi ignorate în totalitate sau vor fi alese doar acele alimente care le sunt pe plac, restul fiind aruncat sau uitat în rucsac.
„Porţiile mai mici înseamnă să nu se axeze pe un singur aliment. Putem pune cantităţi mai mici, pentru a-i încuraja să mănânce mai diversificat. De exemplu, îi putem stimula pe cei mici prin alimentele preferate de ei, dar în porţii mici, că după consumarea lor să fie nevoiţi să mănânce şi alte alimente incluse în pacheţelul lor. Dacă am pune porţii mari din fiecare, aceştia s-ar satură de la primul fel şi nu îşi vor mai diversifică masă de prânz”, explică Adina Radu Cosma.
Înainte de a le pregăti pachetul este indicat saii întrebăm ce ar dori să mănânce la masă de prânz, pentru a fi suguri că includem în pacheţel şi alimentele dorite de aceştia, dar şi altele, care să le completeze categoriile necesare de nutrienţi.
sursa info
sursa foto