DELICII PENTRU VARĂ Cofetarii ne asigură că putem să facem deserturi delicioase şi acasă, cu ingrediente puţine. Pe timpul verii, cofetarii se bazează pe iaurt şi pe fructele de sezon. Potrivit cofetarilor, vara, cele mai potrivite deserturi sunt cele fără coacere, care implică odihna la frigider. De asemenea, vara cel mai bine e să apelăm la răcoritorul iaurt şi la fructele de sezon.
Îngheţată de piersici
Pentru această 4-6 porţii aveţi nevoie de:
-7 piersici;
-o linguriţă de suc de lămâie;
-două linguri de miere;
-150 de grame de iaurt light sau grecesc;
Piersicile se spală, se decojesc, se taie felii şi se lasă la frigider 3-4 ore. După ce s-au odihnit la frigider, piersicile se mărunţesc cu un aparat special sau manual, se adaugă sucul de lămâie şi mierea. Pasta astfel rezultată se amestecă cu iaurtul. Îngheţata se poate servi la cornet sau în boluri.
Mini-brioşe îngheţate
Pentru această reţetă aveţi nevoie de:
-100 de grame de alune de pădure, nuci sau migdale, după preferinţă;
-două linguri de unt sau ulei de cocos;
-250 de grame de iaurt grecesc sau light;
-două linguri mari de miere;
Alunele, nucile sau migdalele se mărunţesc şi se amestecă cu untul sau uleiul de cocos. Amestescul se aşează în forme de brioşe. Într-un bol amestecăm iaurtul cu mierea, iar crema rezultată o punem în formele de brioşe, peste alune sau nuci. Le decorăm cu fructele de sezon şi le dăm la concelator 3-4 ore.