AcasăsiugariuDUBLĂ SĂRBĂTOARE - Hramul Bisericii greco-catolice „Sfântul Anton” şi sfârşitul activităţii părintelui paroh...

DUBLĂ SĂRBĂTOARE – Hramul Bisericii greco-catolice „Sfântul Anton” şi sfârşitul activităţii părintelui paroh Simion Mesaroș

spot_img

DISTRIBUIȚI

DUBLĂ SĂRBĂTOARE Marți, 13 iunie, Parohia greco-catolică „Sfântul Anton” din Baia Mare a îmbrăcat haină de sărbătoare. În această frumoasă zi dedicată unuia dintre cei mai iubiți sfinți, biserica parohială de pe strada Victoriei nr. 15 din oraș a fost gazda numeroșilor credincioși veniți din întreaga Eparhie, a celor care îi sunt devotați Sfântului Anton, numit și găsitorul lucrurilor pierdute sau sfântul săracilor.

Sărbătoarea a marcat și sfârșitul activității părintelui paroh Simion Mesaroș, care în acest an a împlinit vârsta de 75 de ani, vârsta la care, conform Codului Canoanelor Bisericilor Orientale, preoții își depun demisia din funcțiile pe care le au și primesc statutul de preoți pensionari.

sf-anton-1

Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Albu Cristinel (vicar general), împreună cu părintele Angel Zareczki (vicar pentru laici), părintele paroh Simion Mesaroș, părintele Manu Mircea (vicar parohial) și un sobor de 16 preoți invitați la sărbătoare.

În predica sa, vorbind despre sfințenie, părintele Albu a afirmat: „Acesta este calea spre sfințenie: calea umilinței, a răbdării, a suferinței. Calea îngustă pe care au pășit sfinții, dar care duce sigur la Dumnezeu”.

sf-anton-3

Un mesaj de mulțumire adresat părintelui Mesaroș a venit și din partea Preasfințitului Vasile Bizău: „În aceste zile se încheie misiunea de paroh a părintelui Simion Mesaroș ca urmare a deciziei Sfinției Sale de a renunța la această funcție conform canonului 297&2, din Codul Canoanelor Bisericilor Orientale.

Cu o slujire îndelungată ce însumează 44 de ani de preoție și bogate roade, întrucât și-a adus o contribuție majoră la ridicarea acestei biserici, va dobândi statutul de preot pensionar.

Îi mulțumim pentru întreaga osteneală și pentru toată munca desfășurată în Eparhia noastră, în special pentru anii slujirii în clandestinitate, atunci când Biserica noastră nu avea voce în libertate.

Au fost ani grei de asumare a preoției într-un context ostil sub un regim totalitar care prin abuz și forță a desființat prin lege Biserica noastră în anul 1948. Îi suntem recunoscători pentru activitatea pastorală desfășurată în aceea perioadă și pentru întreaga slujire cu tot ce a fost bun în ea.

Dacă cuvintele noastre sunt prea puține și sărace pentru a exprima ceea ce ne-am propus prin acest mesaj, suntem siguri că la Domnul sunt toate cunoscute și că El se face răsplătitorul celor care îl iubesc.

Bunul Dumnezeu să vă răsplătească și să vă dăruiască multă sănătate, pentru ca experiența dobândită să o puteți pune pe mai departe în serviciul încercatei noastre Biserici, spre comuniunea deplină a tuturor și spre gloria Preasfintei Treimi, Izvorul sfințeniei și al tuturor darurilor!” a transmis Ierarhul Eparhiei. Mesajul a fost citit de către părintele vicar general.

sf-anton-2

Sărbătoarea s-a încheiat cu rugăciunea de binecuvântare a florilor de crin, florile predilecte ale Sfântului Anton, simbolul vieții curate, dedicate în întregime lui Dumnezeu.

info şi foto  Episcopia greco-catolică de Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA