AcasăOPINIIATAC LA GUVERNUL PSD – Victor Ponta dă soluții în cazul vaccinurilor...

ATAC LA GUVERNUL PSD – Victor Ponta dă soluții în cazul vaccinurilor obligatorii și al medicamentelor pentru bolnavii de cancer

spot_img

DISTRIBUIȚI

ATAC LA GUVERNUL PSD Fostul premier Victor Ponta a intervenit pe subiectul fierbinte al ”vaccinurilor obligatorii”, după ce președintele PSD Liviu Dragnea a spus că nu ar trebui obligați părinții să-și lase copiii să fie vaccinați.

Victor Ponta îi răspunde afirmând că acest subiect este unul de secolul 19 și că vaccinul ar trebui să fie precum mersul la școală. Și dacă tot a intervenit pe o problemă de sănătate națională, fostul premier nu a scăpat ocazia să se implice și în domeniul medicamentelor pentru bolnavii de cancer, pe care îl consideră a fi și mai grav decât cea a vaccinurilor.

Dincolo de contrele vizibile pe care și le pun în ultima perioadă fostul președinte al PSD și Liviu Dragnea, actualul lider național, de data asta se pare că avem de-a face cu o implicare constructivă a lui Ponta, de care premierul Sorin Grindeanu ar trebui să țină seama. Atacul la Dragnea este evident, cel care stă la K 10, se amestecă în treburile guvernului mai mult decât ar fi normal, de multe ori substituindu-se premierului și miniștrilor. Dacă va trece sau nu peste presiunea exercitată de aripa populistă a PSD, vom ști doar după ce o să vedem cum va acționa Grindeanu în cele două chestiuni de importanță majoră pentru sănătatea românilor, dar și în altele, că sigur Dragnea nu se va opri. (Grigore Ciascai)

Iată postarea lui Victor Ponta:

Să guvernezi înseamnă să rezolvi problemele moștenite din trecut, pe cele apărute azi și pe cele viitoare – și mai ales să nu îți faci singur probleme, că oricum se ocupă alții de asta.

  1. Problema vaccinurilor contra rujeolei la copii sigur că a început mai demult – dar trebuie să o rezolve actualul Guvern. Sigur că nu e vina Ministrului Bodog, dar soluția trebuia găsită de el – doar să dai vina pe trecut nu e niciodată suficient! Vorbit cu Premierul Grindeanu alocat bani din Fondul de Rezervă, achiziție directă și un grafic de aprovizionare pentru viitor. Punct. Sigur că după ce o să rezolvi problema o să vină DNA să spună de ce nu ai făcut procedurile lungi (alea care țin un an și tot degeaba) – dar pentru viața copiilor merită să te ia DNA.

Să te lupți cu producătorii și distribuitorii în mijlocul crizei este sortit eșecului – mai ales dacă nu ai instrumentele legale. Rezolvi acum criza și pe urmă te pregătești să o previi pe următoarea.

Discuția despre obligativitatea vaccinării este de Secolul 19! Sănătatea copiilor este responsabilitatea părinților dar și a Statului, dacă părinții nu își exercită obligațiile! Așa cum toți suntem de acord ca un copil trebuie să meargă la școală (indiferent de opinia părinților) sau că nu poate fi înfometat (dacă vrea mama să fie top model) sau bătut ca să joace fotbal (cum vrea tata)!!! Clar, nu?

  1. Problema medicamentelor pentru bolnavii de cancer este și mai gravă. De la promisiuni populiste în campanie la emisiuni televizate ipocrit lacrimogene și la diverse asociații și vedete sponsorizate copios, nu o să vină niciodată nimic serios și bun.

În perioada 2012-2015 am mai avut asemenea crize și am învățat să le gestionăm. De fiecare dată am chemat la mine doi oameni: Nicu Bănicioiu, Ministrul Sănătății si Vasile Ciurchea – președintele CNAS. Și mereu mi-au explicat ce se poate și mai ales ce NU se poate face. Amândoi își văd azi de viața lor că oricum nu îi întreabă nimeni nimic – la Kiseleff nr. 10 e cineva care știe tot și pe toate și despre finanțe, muncă, mediu, sănătate, justiție, etc)! Și voința politică greșită se impune peste realitatea guvernamentală în cam toate domeniile.

E frumos să promiți că scazi prețul la medicamente cu 35% – dar ai calculat și toate consecințele? De ce o firmă internațională o să vândă în România cu 7 lei ceea ce vinde în restul Europei cu 7 Euro? Dincolo de faptul că firmele nu sunt ONG-uri umanitare și vor să facă profit, iar dacă ar accepta un preț așa mic în țara noastră ar trebui să accepte peste tot. Ori așa, preferă să ne lase pe noi fără medicamente și oamenii fug din România să se trateze în altă țară (cine își permite) sau mor cu zile.

Și aici declarațiile politicianiste nu țin loc de soluții. Iar reacțiile devin virulent politice, dar, din păcate datele concrete sunt adevărate. 

Și aici soluția este să gândești bine înainte și să evaluezi toate avantajele și dezavantajele. Noi am început în 2014 să facem stocuri de medicamente, apoi în 2015, am pornit o negociere cu producătorii când i-am obligat să alinieze prețurile la media celor mai ieftine state din UE. Pe urmă am cerut și obținut preț scăzut pentru medicamentele decontate în cadrul Programelor Naționale, iar la farmacie rămâne prețul pieței! Totul a durat mai mult de un an, dar a reușit și nici nu au fost crize.

Eu sunt de părere că negocierea trebuie să fie foarte dură dar până la punctul în care ceilalți e clar că nu vor mai face nicio concesie. Iar un război între Guvern și producătorii de medicamente este decontat doar de bolnavi!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA