AcasăLifestyle6 soluții eficiente pentru împrospătarea mirosului din casă

6 soluții eficiente pentru împrospătarea mirosului din casă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Shutterstock 

 

Se spune că mirosul este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le remarcă atunci când pășesc într-o locuință. În fiecare zi descoperim lumea prin intermediul simțurilor, iar designul interior nu are doar componente vizuale sau tactile, ci și olfactive. Cu alte cuvinte, un miros proaspăt în locuință este esențial pentru a te simți bine și pentru ca cei care-ți trec pragul să se bucure de un spațiu întotdeauna fresh.

 

În articolul următor îți vom dezvălui câteva soluții eficiente pentru împrospătarea mirosului din casă și pentru crearea unei atmosfere plăcute în fiecare încăpere. Pe unele probabil că le știi și le folosești deja, însă suntem convinși că vei descoperi și câteva recomandări utile pentru îmbunătățirea calității aerului din locuință.

  1. Igienizarea regulată a locuinței

Soluțiile pe care trebuie să le ai în vedere pentru redarea calității aerului din locuință fac referire, în primul rând, la eliminarea surselor de alergeni și substanțe toxice, dar și la purificarea aerului din casa ta. Așadar, igienizarea regulată este vitală pentru îmbunătățirea calității aerului, așa că iată câteva trucuri pe care le ai la dispoziție în acest sens:

  • Înlocuiește covoarele cu fir lung cu cele cu fir scurt sau covoare de tip shaggy;
  • Curăță covoarele din locuință de cel puțin două ori pe săptămână, folosind un aspirator cu filtru HEPA, pentru a elimina un procent cât mai mare de contaminanți;
  • Acoperă canapeaua și fotoliile cu huse detașabile, pe care să le poți spăla ori de câte ori este nevoie.
  1. Controlul umidității aerului din casă

O altă modalitate eficientă de a împrospăta aerul din locuință este prin păstrarea unui nivel optim de umiditate în locuință. În principiu, nivelul optim de umiditate din interior depinde de temperatura de afară, dar și de preferințe. În general, dacă umiditatea se menține în jurul valorii de 45%, atmosfera este una favorabilă.

 

Dacă nivelul de umiditate din locuință este ridicat, îți sugerăm să folosești un dezumidificator, căci un spațiu umed este un spațiu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. În cazul în care umiditatea din locuință este scăzută, poți folosi un umidificator, pentru a evita astfel riscul de aer uscat în interiorul casei.

  1. Alegerea unor plante care purifică aerul

O altă metodă eficientă de îmbunătățire a calității aerului și a împrospătării acestuira este introducerea în decor a unor plante de apartament, cunoscute pentru rolul lor în purificarea aerului. De pildă, plante precum iedera englezească, Dracaena, Limba soacrei sau orhideea Dendrobium înlătură substanțele toxice din aer și împrospătează aerul din locuință.

  1. Folosirea unei lămpi cu sare de Himalaya

O soluție populară pentru purificarea aerului o reprezintă și lampa cu sare de Himalaya, ușor de recunoscut datorită nuanței de roz. Acestui tip de lampă îi sunt atribuite o mulțime de beneficii pentru sănătate, datorită aerosolilor salini pe care îi emană în timpul funcționării. În mod practiv, moleculele de apă din aer sunt atrase de sare și sunt reținute pe suprafața lămpii, diminuând densitatea contaminanților din atmosfera locuinței.

  1. Utilizarea uleiurilor esențiale pentru aromoterapie

Uleiurile esențiale sunt o altă modalitate eficientă pentru împrospătarea aerului din locuință, iar alese cu grijă, acestea pot ajuta la crearea unei atmosfere calde în interiorul casei tale. Poți folosi atât clasicele lumânări pe care să pui câteva picături din uleiurile esențiale preferate, dar și odorizante profesionale de la Imker.ro, menite să distribuie în interiorul casei tale particule de parfum cu efecte benefice pentru organism.

  1. Parfumarea locuinței

Ai la dispoziție o gamă variată de metode pentru parfumarea locuinței, de la lumânările parfumate în cele mai diverse arome, până la bețișoarele parfumate cu arome de fructe, flori sau esențe exotice. Mai mult, poți opta și pentru parfumarea locuinței într-un mod cât se poate de natural, adăugând în decor flori cu miros îmbătător, precum trandafirii, iasomia, zambilele, crinii sau tuberozele.

 

Dacă vrei să creezi un mediu excelent din punct de vedere olfactiv în locuința ta, ai în vedere modalitățile eficiente prezentate în acest articol. Astfel, amenajarea interioară a locuinței va fi completă, căci componenta senzorială va fi una remarcabilă!

 

Imaginea poate fi descărcată de aici

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA