AcasăLifestyle6 activități prin care să îți dezvolți atenția la detalii și răbdarea

6 activități prin care să îți dezvolți atenția la detalii și răbdarea

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: Pexels

 

Stilul de viață al adultului modern poate fi solicitant în majoritatea timpului, iar răbdarea, o resursă care în multe zile pare limitată. Fie că mănânci din mers, răspunzi la mailuri la semafor sau faci treburi casnice în timp ce răspunzi unor apeluri care nu pot aștepta, toate aceste activități au ceva în comun: nu pot fi realizate cu atenția pe care ar trebui să le-o acorzi.

 

Lipsa răbdării ar putea duce în timp chiar la accese de furie care erodează starea de bine și sănătatea mentală. Iată câteva activități care să te determine să fii mai răbdător și atent la detalii!

 

Practică mindfulness exact așa cum simți

 

Ai putea dimineața să îți rezervi 15 minute de meditație în care să îți definești obiectivele și intențiile pentru acea zi. Vei putea astfel să ai mai multă claritate asupra lucrurilor pe care vrei să le întreprinzi. În plus, vei evita să te aglomerezi cu activități care să îți consume și mai mult din răbdare.

 

Dacă dimineața nu este momentul oportun meditației, încearcă la prânz, când ai posibilitatea de a evalua ce ai făcut și ce dorești să continui. Poți încerca această practică și seara, întrucât este momentul perfect pentru a fi recunoscător.

 

Îngăduie-ți câteva momente de relaxare și fă ceva artistic

 

Dacă știi că ai înclinații artistice sau doar le-ai bănuit până acum, ce ar fi să le scoți la iveală cu un tablou de pictura cu diamante? Este o metodă inedită care necesită atenție la detalii, însă, dacă o aplici, rezultatul va fi pe măsură. Nu doar atât, dar vei putea completa decorul casei tale cu tablourile pe care le realizezi.

 

Învață-te să gândești structurat jucând șah

 

Probabil, ai simțit în unele zile cum gândurile tale sunt atât de haotice încât ți-ai pierdut mult mai rapid răbdarea. Un joc de șah are beneficiul de a te determina să îți creezi înainte o strategie detaliată, structură pe care să o folosești și în alte activități cotidiene care te solicită. Poate fi greu de acceptat că există posibilitatea să dureze mult timp până să devii priceput la acest joc, însă șahul necesită o concentrare puternică și te ajută să devii mai perseverent.

 

Redu timpul petrecut în fața ecranelor cât poți de mult

 

Mai mult ca sigur, ai în buzunar un telefon pe care-l folosești zi de zi cel puțin câteva ore. Timpul în exces petrecut pe ecran afectează concentrarea și atenția la detalii. Cu toate că nu pot fi eliminate toate computerele și telefoanele din rutina zilnică, reducerea timpului pe care îl dedici acestor dispozitive poate avea beneficii imediate. Unul dintre acestea este un somn mai profund care poate ajuta la o mai bună concentrare.

 

Tricotează sau croșetează

Probabil unii dintre noi ne admiram bunicile în copilărie în timp ce tricotau, iar alții ne miram de răbdarea pe care o aveau cu nepoții. Pe lângă fularele călduroase și șosetele groase pe care le vei avea dacă înveți să tricotezi, ai putea să descoperi că devii mai răbdător. Nu uita: un ochi pe față și unul pe dos!

 

Lego, o activitate pe care să o faci alături de copii

 

Jocurile de Lego sunt asemenea unei mine de aur atunci când vine vorba despre dezvoltarea dexterității și a atenției la detalii. Un castel din cuburi sau o casă de păpuși pot pune la încercare răbdarea și autocontrolul chiar și a celor mai abili dintre noi, mai ales dacă, din greșeală, castelul se prăbușește și trebuie să o luăm de la capăt.

 

Activitățile pe care le poți practica pentru a deveni mai răbdător sau mai atent nu necesită investiții prea mari și nici un talent ieșit din comun. Ai posibilitatea de a încerca orice, de la pictură la Lego, și îi poți aduce alături de tine și pe cei dragi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA