Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei: Lucrătorii viei şi roadele faptelor

Evanghelia zilei: Lucrătorii viei şi roadele faptelor

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

”Şi a început să spună către popor pilda aceasta: Un om a sădit vie şi a dat-o lucrătorilor şi a plecat departe pentru multă vreme. Şi la timpul potrivit, a trimis la lucrători o slugă ca să-i dea din rodul viei. Lucrătorii însă, bătând-o, au trimis-o fără nimic. Şi a trimis apoi altă slugă, dar ei, bătând-o şi pe aceea şi batjocorind-o, au trimis-o fără nimic. Şi a trimis apoi pe a treia; iar ei, rănind-o şi pe aceea, au alungat-o. Şi stăpânul viei a zis: Ce voi face? Voi trimite pe fiul meu cel iubit; poate se vor ruşina de el. Iar lucrătorii, văzându-l, s-au vorbit între ei, zicând: Acesta este moştenitorul; să-l omorâm ca moştenirea să fie a noastră. Şi scoţându-l afară din vie, l-au ucis. Ce va face, deci, acestora, stăpânul viei? Va veni şi va pierde pe lucrătorii aceia, iar via o va da altora. Iar ei auzind, au zis: Să nu se întâmple! El însă, privind la ei, a zis: Ce înseamnă, deci, scriptura aceasta: „Piatra pe care n-au luat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului”? Oricine va cădea pe această piatră va fi sfărâmat, iar pe cine va cădea ea îl va zdrobi.” (Luca 20, 9-18)

Parabola cu lucrătorii din vie a fost spusă de Domnul Iisus Hristos cu puţin timp înainte de prinderea, judecarea şi condamnarea Sa. Mesajul acestei parabole este uşor de priceput.

Cel care a sădit via este chiar Dumnezeu-Tatăl, iar via este lumea dată în grija lucrătorilor – a oamenilor. Lucrătorii trebuia să lucreze via şi să culeagă roadele la vreme.

Slujitorii trimişi de Dumnezeu au fost profeţii şi drepţii din Vechiul Testament. Din păcate, lucrătorii au ucis pe cei trimişi de stăpânul viei. În cele din urmă, stăpânul trimite chiar pe fiul său. În nebunia lor, lucrătorii au crezut că dacă vor curma viaţa fiului, vor deveni stăpânii viei. Nimic mai fals!

Întreabă Mântuitorul: „Ce va face, acestora, stăpânul viei”? Răspunsul este uşor de intuit – pe aceia îi va pierde, iar via va fi dată altor lucrători. Acum 2.000 de ani, Dumnezeu ne-a trimis un Izbăvitor. Cam tot de pe atunci, noi, nevrednicii lucrători, ne tot trudim să nimicim pe Cel ce ne oferă veşnicia. (Pr. D. Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA