AcasăAlteleEconomic5 surse de finanțare pentru firma ta

5 surse de finanțare pentru firma ta

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ai nevoie de bani pentru afacerea ta? Acest obstacol poate să apară atunci când conduci un business, de aceea începi să te gândești la obținerea unui credit pentru firmă.

Indiferent dacă îți trebuie bani pentru a-ți dezvolta afacerea sau ai nevoie de buget suplimentar pentru angajați, există surse de finanțare care îți pot veni în ajutor. Iată care sursele de finanțare ale unui business, din articolul nostru!

Diferiți investitori

Primele variante la care poți să apelezi sunt diferiții investitori, care pot fi prietenii și familia sau un grup de investitori, numiți și business angels. Atunci când îți trebuie bani pentru afacerea ta, prietenii și familia sunt primele persoane care îți vin în minte și care te pot ajuta să depășești o perioadă dificilă. Totuși, ia în calcul sumele de care ai nevoie și fii realist, prietenii nu îți pot împrumuta sume exorbitante de bani.

Poți lua în calcul și așa-numiții business angels, investitorii care se implică în numeroase afaceri. Spre deosebire de familie sau prieteni, ale căror resurse pot fi limitate, grupul de investitori îți vine în ajutor cu investiții care să-ți salveze afacerea.

Fonduri nerambursabile

Dintre sursele populare de finanțare a firmelor fac parte și fondurile nerambursabile, cu ajutorul cărora îți poți dezvolta afacerea. Aceste fonduri sunt numite și granturi, provin din surse externe și nu trebuie să le inapoiezi.

De regulă, fondurile nerambursabile pot să provină de la ONG-uri, asociații, Uniunea Europeană sau diferite instituții guvernamentale. Totuși, trebuie să știi că fondurile nerambursabile necesită un timp relativ lung, între 6 și 12 luni pentru obținere și 1-3 ani pentru implementarea proiectului.

Credit bancar

Cea mai populară sursă de fonduri pentru afaceri este creditul bancar, soluția ideală în special pentru firmele mici și mijlocii. Nu știi care sunt avantajele unui credit bancar? Poți să obții fonduri suplimentare, peste cele proprii, flexibilitate în ceea ce privește sumele și termene de rambursare potrivite pentru situația ta.

Factoring și scontare

Din categoria surselor de finanțare pentru firma ta fac parte și factoringul și scontarea. Factoringul este o formă de creditare pe termen scurt, acordată de băncile comerciale. În acest caz, creditul este garantat înainte de scadența dintre un contract de vânzare-cumpărare între furnizor și cumpărător. Factoringul nu are o răspândire populară în România, fiindcă se aplică doar firmelor mari și presupune garanții importante, pe care banca le solicită.

În ceea ce privește scontarea, această este tot o formă de creditare pe termen scurt, ce presupune depunerea unei garanții stabilite de comun acord. De exemplu, scontarea presupune operațiunea prin care banca poate să cumpere de la tine orice creanță sau datorie, percepând un comision și o dobândă pentru transferul ei.

Acțiuni și obligațiuni

Nu în ultimul rând, o altă sursă eficientă de finanțare pentru firma ta este dată de acțiuni și obligațiuni. Reține că aceste surse nu se aplică pentru firme mici sau mijlocii! Firmele mari recurg de obicei la acțiuni și obligațiuni în momentul în care doresc să-și extindă afacerea.

Pentru acest lucru, ai nevoie de investitori care să te susțină și care să-ți cunoască firma pe piață în care activezi.

Din fericire, obținerea finanțării nu este un proces atât de dificil, deși unele criterii de eligibilitate pot fi mai greu de atins. Alege sursa care ți se potrivește cel mai bine, gestionează corect banii și bucură-te de beneficiile pentru afacerea ta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA