AcasăLifestyle5 motive pentru care să alegi cosmetice bio

5 motive pentru care să alegi cosmetice bio

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: Shutterstock.com

Cu toții ne alegem produsele pentru îngrijirea pielii și produsele cosmetice pe care le iubim și le folosim zilnic din multe motive diferite. Unii dintre noi se inspiră din gamele pe care le folosesc părinții sau cunoscuții noștri, pentru alții contează prețul, altora le-a plăcut anunțul din revista lor preferată sau de pe feed-ul unei rețele de socializare. Un alt aspect important pentru majoritatea dintre noi este faptul că ne place cum se simte sau arată pielea după folosirea respectivului produs.

Totuși, vrei să fii sănătos și vrei ca pielea ta să arate cât mai bine. Așa că decizi să îți răsfeți pielea cu produse de îngrijire de calitate și acorzi o mare atenție la ceea ce mănânci. Când alegi alimentele, cu siguranță ești interesat de informațiile  nutriționale și de listele de ingrediente. Dar ești la fel de atent când vine vorba despre selecția ta de cosmetice?

Aruncă o privire celor cinci motive pe care majoritatea persoanelor le invocă atunci când aleg produselor naturale și organice de frumusețe și îngrijire a pielii!

1.     Vrei să folosești doar cele mai sănătoase și sigure ingrediente

Produsele de îngrijire a pielii pot avea în compoziția lor o serie de ingrediente chimice care irită pielea – inclusiv parabeni, agenți cancerigeni și alergeni. Alegerea unor cosmetice bio realizate cu ingrediente non-toxice și organice te ajută să îți menții pielea, părul și corpul în parametri optimi.

2.     Ai încredere că aceste ingrediente vor îmbunătăți tonusul și textura pielii tale

S-ar putea să fi citit povești despre etaloanele de frumusețe din secolele trecute. În acele vremuri, toate cosmeticele utilizate aveau la bază ingrediente de origine naturală. Astăzi, odată cu dezvoltarea industriei frumuseții, tot mai mulți producători își doresc să revină la aceste formule și să le perfecționeze cu ajutorul tehnologiei actuale.

Tendința de întoarcere la aceste ingrediente, pe bază de plante și minerale, care aduc doar beneficii, dovedește eficiența cosmeticelor bio. Deși s-ar putea să fii sceptic acum, schimbarea va avea un impact benefic asupra aspectului și sănătății pielii tale, îmbunătățindu-i textura și tonusul.

3.     Contribui și la păstrarea sănătății planetei, nu doar a ta

Spre deosebire de alte produse, cosmeticele bio nu dăunează mediului înconjurător. De asemenea, cosmeticele bio ajută ca resursele planetei noastre să rămână echilibrate, deoarece companiile care le produc doresc implementarea conceptului de sustenabilitate în etica lor.

În plus, aceste produse nu sunt testate pe animale. Oricine are un prieten pufos va înțelege faptul că un câine sau o pisică devine cu adevărat un membru al familiei. Pentru multe persoane, alegerea produselor care nu sunt testate pe animale este un aspect foarte important. În cazul cosmeticelor bio, testele nu sunt necesare, deoarece toate ingredientele sunt sigure și naturale.

4.     Te-ai convins că produsele bio chiar funcționează

La început, alăturarea termenilor „cosmetice” și „bio” a fost  a fost însoțită de concepția greșită că aceste produse nu ar avea aceleași efecte precum cele pe bază de ingrediente chimice sau artificiale.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, s-a dovedit faptul că ingredientele organice, pe bază de plante, au putut fi integrate în produse sănătoase și foarte eficiente.

De la o simplă cremă hidratantă de gălbenele, până la serumuri cu vitamina C, care ajută la estomparea ridurilor fine și redau luminozitatea tenului, sau șampoane pe bază de ihtiol, pentru tratarea problemelor scalpului, aceste produse și-au îndeplinit cu succes scopul!

5.     Știi că sănătatea ta chiar merită

Alegerile conștiente în ceea ce privește îngrijirea pielii, alături de adoptarea unui stil de viață sănătos și a unei diete echilibrate, pot preveni unele probleme de sănătate. Spre deosebire de compușii chimici, uneori toxici, ingredientele din cosmeticele alese nu îți vor dăuna, pentru că sunt compatibile cu organismul tău.

Acestea sunt cele 5 motive pentru care majoritatea persoanelor aleg cosmetice bio, însă nu e nevoie să te bazezi pe argumentele de mai sus! Convinge-te singur! Depune un mic efort pentru a schimba produsele pe care deja le utilizezi cu alternative organice, pe bază de plante și descoperă senzația de bine pe care o oferă!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA