AcasăLifestyle5 motive pentru care merită să te muți într-un cartier rezidențial

5 motive pentru care merită să te muți într-un cartier rezidențial

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Shutterstock.com / Imaginea poate fi descărcată de aici.

 

Să locuiești într-un cartier rezidențial îți poate aduce numeroase beneficii. Cartierele rezidențiale au rolul de a crea o comunitate restrânsă cu oameni care întrunesc aceleași valori și pot trăi în pace, înțelegere și liniște. În concluzie, locuitul într-un cartier rezidențial este mai sigur decât în blocurile tradiționale în care nu-ți cunoști vecinii decât după ceva timp.

 

Cartierele rezidențiale pot fi asemuite unor mini-orașe în dezvoltare, întrucât acestea pun la dispoziția proprietarilor spații verzi de petrecere a timpului liber, zone de agrement și chiar supermarket-uri. Dacă până aici nu ești convins de beneficiile locuirii într-un cartier rezidențial, iată încă 5 motive pentru acest pas:

  1. Cartierul rezidențial este mai sigur

De obicei, un ansamblu rezidențial este construit astfel încât să permită supravegherea video în orice colțișor al spațiului. În multe cazuri, intrarea în cartier ține de legitimare, fie pe baza unei cartele pentru ridicarea barierei atunci când intri cu mașina, fie la serviciul de pază dispus la intrare.

 

Chiar și în lipsa acestor servicii, ușile blocurilor din cartier sunt prevăzute cu un sistem de identificare. Acesta poate fi accesat pe baza unui cod sau unei cartele, iar interfoanele sunt mult mai puțin predispuse să se strice.

  1. Poziționare foarte bună

Cartierele rezidențiale sunt, de obicei, construite în zone convenabile pentru locuitorii săi. Să luăm ca exemplu apartamentele în blocuri noi din București – mai specific complexul AquaCity. În fața complexului sunt prezente stațiile de transport în comun pentru 2 tramvaie și 3 autobuze cu care locuitorii pot ajunge în diferite zone ale orașului.

 

În vecinătatea complexului se găsesc, totodată, diferite zone de interes pentru potențialii locuitori, cum ar fi centre educaționale (grădinițe, școli, licee, universități), supermarket-uri (altele decât cel din incinta cartierului), restaurante, centre culturale și centre de sport și agrement.

  1. Dotări superioare

Cartierele rezidențiale sunt construite din materiale net superioare față de blocurile tradiționale. Calitatea finisajelor atrage cumpărătorii foarte rapid, chiar din stadiul de construcție. Dotările moderne oferite de acest tip de locuințe includ: sisteme cu performanță energetică de clasa A, încălzire în pardoseală etc.

  1. Facilități multiple

Tot ce ai nevoie este la o aruncătură de băț!

Un alt motiv important pentru care merită să te muți într-un cartier rezidențial este pentru a beneficia de toate facilitățile la tine acasă. Într-un astfel de complex poți găsi locuri de joacă pentru copii, spații verzi pentru relaxare, săli de sport, fitness și kinetoterapie, piscine, grădiniță pentru cei mici etc.

 

În schimb, locuitul într-un bloc tradițional sau într-o casă nu-ți va aduce toate aceste servicii în imediata apropiere.

  1. Mentenanță facilă

Întreținerea unei locuințe este o mare responsabilitate. Un proprietar se poate confrunta cu o mulțime de provocări în menținerea unui apartament. Pot apărea probleme cu: instalațiile sanitare, centrala termică, sistemul de iluminat, electrocasnicele și lista poate continua la nesfârșit. Iar, de multe ori, după remedierea unei probleme apare alta.

 

Cele mai multe dintre aceste probleme nu apar într-un complex rezidențial, dacă locuința este întreținută în condiții normale. Și dacă apar, acestea sunt rezolvate de o anumită autoritate care se află în colaborare cu complexul respectiv. Acest lucru înseamnă că nu mai trebuie să cauți singur un specialist din rețeaua ta socială.

 

Te-ai convins acum?

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA