AcasăLifestyle5 mistere ale antichitatii care sunt departe de a fi elucidate

5 mistere ale antichitatii care sunt departe de a fi elucidate

spot_img

DISTRIBUIȚI

Multe intrebari au ramas fara raspuns inca din cele mai vechi timpuri ale umanitatii si pana astazi. 5 dintre misterele majore ale antichitatii vor fi prezentate in acest articol:

Mumiile din Taram

Cateva sapaturi efectuate in Bazinul Taram din vestul Chinei au scos la iveala o serie de cadavre umane mumificate despre care cercetatorii nu au nicio explicatie in ziua de azi si se pare ca nici pe viitor acest mister nu va fi elucidat prea usor, spun cei de la Guess.ro. Unele mumii aveau chiar nasul lung si parul blond, aceste trasaturi fiind atipice pentru populatia din zona. Analizele ADN care au fost realizate dupa ce acestea au ajuns intr-un muzeu au aratat ca mumiile aveau origine europeana. Anumite scrieri din China antica au specificat ca unele popoare caucaziene au trait in estul indepartat, dar oamenii de stiinta inca nu pot explica si cum sau de ce acestea ar fi ajuns acolo.

Pietrele din Carnac

In nord-vestul Frantei, pe coasta Bretaniei, sunt 3000 de megaliti, pozitionati in linii perfecte, pe o distanta de 12 km. Oamenii din zona cred ca aceste pietre ar reprezenta o legiune romana care a traversat acest teritoriu. Mai mult, se zice ca vrajitorul Merlin ar fi transformat toti soldatii in piatra. Chiar daca este mult mai putin cunoscut in lume fata de complexul de la Stonehenge, complexul de la Carnac este mult mai mare, mai misterios si mai impresionant.

Curiozitati de la Gaza: de ce se afla un gol in Marea Piramida?

Marea Piramida de la Gaza este unul dintre cele mai studiate monumente ale antichitatii, dar niciodata nu se poate spune cu certitudine ca nu mai sunt curiozitati de descoperit in ceea ce o priveste. Datorita noilor tehnologii, oamenii au reusit sa patrunda in interiorul unei structuri a acesteia si au descoperit un gol de 30 de metri. Una dintre teorii este aceea ca acest gol ar fi fost utilizat pentru o rampa din piramida, ce ajuta la ridicarea bucatilor de piatra masive spre varf, dar sunt si voci care au afirmat ca golul ar putea fi un mormant secret cu artefacte care inca nu au fost descoperite.

Decaderea cretanilor

Motivele sau modurile cum au disparut civilizatiile antice vor fi mereu un mister pentru oameni. Dintre acestea, prabusirea civilizatiei cretane este cu siguranta una care va fi frecvent mentionata la rubrica Stiai ca? Acum 3500 de ani, Creta era un centru infloritor al civilizatiei minoice, dar o eruptie vulcanica ar fi schimbat totul. Ciudat este ca unele tablite din argila pe care le-au descoperit arheologii ar fi aratat ca populatia a mai trait inca 50 de ani pe insula, dupa care a disparut fara nicio explicatie.

Este inconjurat de rauri de mercur mausoleul imparatului Qin?

In 1974, un fermier chinez care isi sapa pamantul a facut o descoperire care a ramas in istorie: cateva figurine din teracota. Arheologii ajunsi la fata locului au scos la lumina, de-a lungul timpului, o adevarata armata de 8000 de soldati din teracota. Aceasta armata protejeaza mormantul imparatului Qin, primul unificator al Chinei, care se intinde pe 100 de kilometri patrati si care ar fi inconjurat in subteran de rauri de mercur. Pana in ziua de astazi nu au fost aflate mai multe raspunsuri, pentru ca guvernul chinez interzice explorarea cavoului.

Sunt mult mai multe mistere ale lumii antice pentru care oamenii inca mai cauta raspunsuri. Cel mai probabil, insa, multe vor ramane neelucidate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA