AcasăLifestyle5 materiale de care ai nevoie pentru amenajarea unui teren de sport

5 materiale de care ai nevoie pentru amenajarea unui teren de sport

DISTRIBUIȚI

Pentru a amenaja un teren de sport, este necesar să fii atent la o multitudine de criterii, începând de la amplasarea acestuia și respectarea unor norme standard de construcție, până la materialele pe care le vei folosi. Acestea din urmă pot fi extrem de importante. Alegând materiale de calitate, vei putea construi o bază sportivă de succes, care să se ridice la standardele cerute.

 

Iată câteva materiale esențiale atunci când ești în curs de amenajare a unui teren sportiv.

1. Gazon

Baza sportivă va trebui amenajată pe un teren plat, fără denivelări sau pante, care va trebui să fie acoperit de gazon, în special dacă sportul practicat va fi fotbalul. Poți opta pentru gazon natural, însă acesta va trebui plantat și apoi îngrijit, astfel încât să permită realizarea activităților sportive. Însă, va trebui acoperită o suprafață mare, iar acest lucru poate fi dificil.

 

Desigur, poți opta și pentru montarea unui gazon sintetic. Această opțiune este deseori preferabilă, deoarece permite amenajarea mai rapidă și mai ușoară a terenului, iar acest tip de gazon se întreține fără prea mari probleme.

2. Zgură

În cazul în care amenajezi un teren de tenis, ai putea alege ca acesta să fie acoperit cu zgură în locul gazonului. Un astfel de material oferă o mai mare flexibilitate în timpul jocului, precum și un oarecare confort. În plus, întreținerea acestui material nu îți va da prea mari bătăi de cap.

3. Plase

Plasele sunt necesare indiferent de tipul de teren pe care îl amenajezi. În primă fază, vei avea nevoie de plase de protecție, mai dure, cu care să înconjori terenul. Acestea pot fi montate doar în jurul acestuia, dar și deasupra, și ar trebui să fie realizate din materiale rezistente, care să nu absoarbă umezeala și să nu prezinte un pericol pentru sportivi.

 

Pe lângă acestea, vei avea nevoie și plase mai subțiri, pentru porți, filee etc. Acestea ar trebui să fie, de asemenea, foarte rezistente, din țesături durabile, care să reziste intemperiilor și uzurii.

4. Accesorii metalice

În categoria accesoriilor metalice putem include porțile, barele pe care se fixează fileele, coșurile sau orice alte elemente care sunt necesare pentru a permite practicarea sporturilor. Acestea vor trebui montate în locuri bine stabilite și vor trebui fixate într-un mod eficient, pentru a preveni situațiile neplăcute în care pot apărea accidentări.

5. Echipament

Nu în ultimul rând, nu putem exclude elementele cele mai importante pentru ca un teren de sport să poată fi utilizat, și anume echipamentul. Acesta variază mult în funcție de scopul bazei sportive, însă poate include mingi, rachete, pompe, apărători, steaguri sau orice altceva este necesar pentru practicarea propriu-zisă a sporturilor.

 

Pentru o amenajare cât mai eficientă a terenului, este recomandat ca acesta să fie dedicat unui anumit tip de sport, pentru a permite instalarea elementelor fixe. Este posibil și să optezi pentru un teren multifuncțional, însă ține minte că acestea nu ar fi tocmai potrivite pentru sportivii de performanță.

 

Alege doar materiale de calitate pentru a amenaja un teren de sport. Astfel, te asiguri că acestea va îndeplini normele în rigoare destinate acestui tip de construcții și vor permite realizarea oricăror activități sportive fără probleme.

 

Imaginea poate fi descărcată de aici.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA