spot_img
AcasăAlteleEconomic5 intrebari pentru un avocat specializat in infiintari societati din Iasi!

5 intrebari pentru un avocat specializat in infiintari societati din Iasi!

DISTRIBUIȚI

Sa devii antreprenor este unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii poti face. Depasirea statutului de angajat si crearea propriei firme poate reprezenta un pas decisiv spre prosperitate.

In acest scop, este necesar sa cunosti numeroase amanunte de care, mai inainte, nu erai interesat. De aceea, un avocat specializat in infiintari societati in Iasi a acceptat sa raspunda la o serie de intrebari esentiale.

Intrebare: Ce trebuie sa stii atunci cand infiintezi un PFA?

Raspuns avocat: Multi antreprenori aflati la inceput opteaza, atunci cand vine vorba de infiintari societati Iasi, pentru forma de organizare cunoscuta sub numele de Persoana Fizica Autorizata sau, prescurtat, PFA.

Daca alegi aceasta varianta, vei plati un impozit de 10% pe venitul net, care se calculeaza scazand cheltuielile deductibile din venitul brut. Pentru cei al caror venit depaseste valoarea a 12 salarii minime brute pe economie, devine necesara si plata unor contributii sociale: 25% pentru pensie si 10% pentru sanatate.

Trebuie stiut, de asemenea, ca acest tip de firma are o contabilitate cat se poate de simpla. Mai precis, exista obligatia depunerii unei singure declaratii pe an, cunoscuta sub numele de declaratie unica.

Intrebare: Ce avantaje aduce infiintarea unui SRL?

Raspuns avocat: Pentru infiintari de societati in Iasi, cei mai multi antreprenori aleg forma de organizare cunoscuta sub numele de SRL, care reprezinta prescurtarea de la „Societate cu Raspundere Limitata“.

In acest caz, impozitul este de numai 1% daca firma are cel putin un angajat, respectiv de 3% daca nu exista niciun angajat. Impozitul pe profit, in valoare de 16%, este platit doar atunci cand cifra de afaceri depaseste suma de un milion de euro pe an, mai precis echivalentul acesteia in lei. Se cuvine remarcat faptul ca exista inclusiv posibilitatea de a fi angajat in propria firma, platind astfel contributiile sociale si de sanatate.

Pe de alta parte, exista si unele restrictii. De pilda, profitul obtinut nu poate fi scos din firma decat o data la 3 sau la 12 luni. De asemenea, profitul distribuit asociatilor se impoziteaza cu 5%.

Intrebare: Pentru cine e potrivita o Societate pe Actiuni?

Raspuns avocat: In cazul unei societati pe actiuni (S.A.), patrimoniul este constituit din capital social divizat in actiuni, care pot fi detinute de un numar nelimitat de actionari, atat persoane fizice, cat si persoane juridice.

Solutia este potrivita, in caz de infiintari societati in Iasi, pentru companiile de mari dimensiuni. Procedura de inregistrare este greoaie si este necesar un capital social de 90 000 de lei.

Intrebare: Cum se obtine autorizarea activitatii?

Raspuns avocat: Cand vine vorba despre infiintari de societati in Iasi, sunt necesare mai multe documente, dintre care unele eliberate de Primarie, iar altele de diverse autoritati locale.

Printre ele se numara avize sau autorizatii sanitare si veterinare, avize de mediu, autorizatii pentru protectia muncii si a securitatii la incendii, precum si avize si autorizatii speciale pentru anumite industrii, precum cea alimentara sau imobiliara.

Intrebare: In ce consta activitatea unui avocat specializat in infiintari societati Iasi?

Raspuns avocat: Activitatea are in prim-plan mai multe obiective esentiale, incepand cu redactarea unor acte constitutive sau contracte de comodat. De asemenea, se ocupa cu consultanta, asistenta si reprezentarea in fata Oficiului Registrului Comertului pentru orice fel de operatiuni necesare.

De asemenea, avocatul se ocupa cu redactarea de contracte civile si comerciale, cu recuperarea unor creante, notificari si somatii, precum si cu consultanta si negociere la incheierea contractelor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA