AcasăLifestyle4 Aspecte de care să ții cont când alegi un robot pentru...

4 Aspecte de care să ții cont când alegi un robot pentru copii

spot_img

DISTRIBUIȚI

Foto

 

Robotica a devenit un domeniu foarte atractiv pentru copiii de toate vârstele, iar părinții se întreabă care este cel mai potrivit moment pentru a le cumpăra un robot. Majoritatea profesorilor spun ca vârsta de 10 ani este perfectă pentru robotică, deoarece copiii se pot descurca singuri cu diferite instrumente și sunt capabili să înțeleagă și să urmeze instrucțiuni. În plus, ei sunt familiarizați cu diferite concepte matematice și au destulă experiență în dezvoltarea creativității.

 

Dacă simți că ai un copil pregătit să pășească în lumea fascinantă a roboticii, cea mai bună alegere este să îi cumperi un robot pe care să îl construiți împreună. Iată care sunt principalele criterii pentru o alegere inteligentă:

  1. Să fie adecvat vârstei și nivelului de dezvoltare al copilului

Magazinele de profil pun la dispoziție o categorie largă de modele de roboți pentru copii. Este important să alegi unul cu care cel mic să fie confortabil. Dacă optezi pentru un robot prea simplu, se poate să găsească acest domeniu plictisitor, iar dacă vei alege un model prea complicat, există riscul să se sperie și să decidă că nu poate să se descurce cu atâtea informații noi. De obicei, fiecare robot are specificat în instrucțiuni vârsta pentru care se recomandă, dar nu trebuie să neglijezi nici nivelul de cunoștințe la care se află copilul tău. Dacă este familiarizat cu programarea și chiar poate să scrie coduri, ideal este să optezi pentru un robot tobbie cu inteligență artificială ce îmbină noțiuni de știință, tehnologie, inginerie și matematică.

  1. Limbajul de programare al robotului

Există mai multe limbaje de programare, dar pentru copii cel mai recomandat este cel pe bază de blocuri de cod. În acest fel, conceptele și noțiunile de bază ale programării sunt ușor de învățat și de transformat în comenzi pentru robot. Cel mic își va pune creativitatea la lucru și va pune robotul să meargă într-o anumită direcție ori să efectueze anumite acțiuni.

  1. Modelul robotului

Majoritatea roboților disponibil pentru copii au o singură formă astfel încât după o scurtă perioadă de timp pot deveni plictisitori. Poți opta, însă, pentru un robot multifuncțional, care permite construirea și readaptarea în funcție de imaginația și cunoștințele copiilor. Odată ce copilul tău va avansa în tainele programării, va fi capabil să creeze noi funcții pentru robotul lui.

  1. Bugetul necesar

Un set de robotică nu este un produs tocmai ieftin. Însă poți găsi modele interesante la prețuri accesibile, astfel încât achiziționarea unuia să nu devină un efort financiar prea mare. Dacă bugetul nu este o problemă, poți opta pentru modele complexe, cu funcționalitate multiplă și componente suplimentare, care permit adaptarea și transformarea completă odată cu acumularea unor cunoștințe avansate de programare.

 

Robotica oferă nenumărate beneficii copiilor care aleg să studieze acest domeniu captivant, însă printre cele mai importante este menționată dezvoltarea gândirii logice. Pe lângă faptul că pot petrece timp de calitate alături de prietenii lor, copiii vor învăța ce reprezintă o linie de cod, o structură de program informatic sau o schemă logică.

 

Dacă sunteți amatori de activități petrecute în familie, poți alege un set de robotică pentru adulți, pe care va trebui să îl faceți împreună, dar care va oferi mai multă satisfacție datorită funcțiilor complexe pe care poate să le îndeplinească. Indiferent de situație, este recomandat să îl implici pe copil în toată activitatea de selecție a robotului, deoarece poate avea preferințe importante referitoare la montaj sau funcțiile disponibile. Poate își dorește un model pe care l-a testat la prietenii lui sau poate vrea să încerce ultima variantă disponibilă în magazine, așa cum a văzut în reclamele de la TV.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA