AcasăLifestyle3 tipuri de documente care pot fi emise online într-un mod simplu

3 tipuri de documente care pot fi emise online într-un mod simplu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cu siguranță, atunci când îți dorești să obții un act, deja îți imaginezi cozi interminabile, timp pierdut și foarte multă birocrație. Este un scenariu destul de cunoscut, însă, odată cu evoluția tehnologiei, documentele pot fi obținute și online. Nu toate, ce e drept, dar pe unele le poți avea într-un mod simplu și sigur fără a mai fi nevoie să ieși din casă.

 

Descoperă care sunt, dar și ce trebuie să urmezi pentru a le obține, mai jos:

 

  1. Asigurarea medicală de călătorie

 

O vacanță reușită înseamnă una lipsită de griji. Ca totul să fie conform planurilor, ai nevoie să te asiguri că pleci cu toate formalitățile efectuate, cum ar fi și asigurarea medicală. Este o asigurare facultativă, însă te va ajuta să acoperi cheltuielile unor situații neprevăzute. Suma asigurată este de aproximativ 50.000 de euro, în funcție de țara pe care te decizi să o vizitezi.

 

Durata minimă pentru care poate fi încheiată o astfel de poliță este de trei zile, iar intervalul maxim poate ajunge și până la un an calendaristic. Pentru a fi valabilă, bineînțeles, ai nevoie să ai la tine și documentele de identitate și de călătorie specifice.

 

Ca să poți obține o asigurare medicala de calatorie online, trebuie să intri pe site-urile specializate în acest sens unde se eliberează și asigurări de locuință și RCA, de exemplu. După ce completezi un formular și te asiguri că toate datele sunt corecte, poți face în siguranță plata online, iar mai apoi asiguratorul îți va elibera adeverința.

 

  1. Cazierul fiscal

 

Atunci când vrei să îți vinzi autoturismul sau îți dorești înființarea unei societăți comerciale pentru a intra ca asociat într-o societate, ai nevoie de un cazier fiscal, astfel încât Agenția de Administrare Fiscală (ANAF) să urmărească modul în care contribuabilii respectă normele fiscale, contabile și financiare.

 

Dacă vrei să scapi de toată birocrația aferentă eliberării acestui tip de document, există oportunitatea să îl obții online fără multe eforturi. Ai nevoie de un cont în SPV (Spațiu Privat Virtual) pe care îl creezi introducând datele personale, iar mai apoi motivele solicitării.

 

Cazierul fiscal pentru persoanele juridice are o valabilitate de 30 de zile, iar pentru persoanele fizice este valabil 60 de zile și poate fi folosit doar în scopul pentru care a fost solicitat.

 

  1. Asigurarea RCA

 

Când deții un autoturism, pentru a-l putea și utiliza, ai nevoie de încheierea unei asigurări de răspundere civilă auto. Asigurarea este necesară și chiar obligatorie în cazul răspunderii civile în urma unor accidente produse în trafic.

 

O asigurare RCA se încheie atât pentru protecția financiară a celui vinovat de producerea accidentului, cât și pentru protecția persoanei păgubite. Pentru vehiculele înmatriculate sau înregistrate în România, asigurarea se poate încheia pentru o perioadă cuprinsă între o lună și 12 luni și este valabilă pe teritoriul țării și teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, cât și cele care aparțin Spațiului Economic European.

 

Ca să poți obține o asigurare RCA online, trebuie să îți cunoști nevoile și tipul autoturismului, pentru că vei avea de completat atât datele aferente acestuia, cât și datele personale.

 

Prin urmare, vei avea nevoie de:

 

  • tipul autoturismului;
  • starea lui și data intrării în vigoare;
  • datele legate de serie șasiu, marcă, an fabricație, capacitate, putere, număr de locuri;
  • combustibil;
  • datele personale ale șoferului.

 

Datele trebuie să fie identice cu cele din talon și cartea de identitate, iar orice comandă trimisă va fi verificată în baza de date națională.

 

Bineînțeles, există mai multe tipuri de documente care pot fi emise online și fără prea multe drumuri birocratice. Cele de mai sus reprezintă doar trei dintre ele, unele care te vor scăpa de timp petrecut la ghișee, fiind necesar să le ai. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA