AcasăLifestyle3 tipuri de cărți potrivite pentru copii

3 tipuri de cărți potrivite pentru copii

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: https://pixabay.com/photos/boys-meadow-kids-hats-read-book-3429868/

 

Atunci când devii părinte, viața ți se schimbă într-o manieră fascinantă, iar educarea celui mic devine prioritatea ta numărul unu. Îți dorești să fii acolo pentru el și să îl ajuți să își dezvolte nu doar abilitățile și cunoștințele necesare, dar în același timp, să învețe să își gestioneze inclusiv emoțiile.

 

Cărțile sunt cel mai simplu mod prin care îl poți ajuta să descopere lumea. A ști să le alegi pe cele mai potrivite pentru copiii tăi poate fi însă o misiune plină de provocări, mai ales la început. Iată mai jos 3 tipuri către care te poți orienta, în funcție de vârsta și preferințele celor mici.

 

1.  Pentru școlari, cărți fantasy

 

Copilăria este acea vârstă magică la care ne exersăm din plin abilitatea de a visa, iar cei mici sunt maeștri în a se transpune în locuri și spații de neimaginat, în a da viață celor mai năstrușnice povești și în a pune în scenă cele mai interesante personaje.

 

Ajută-ți copilul să descopere lumi noi și să călătorească spre cele mai curajoase tărâmuri ale imaginației. Există o multitudine de titluri de cărți fantasy pentru copii dintre care să alegi. Indiferent de ocazie, îi poți face cadou o poveste desprinsă de pe meleaguri magice, neexplorate de el încă.

 

2. Pentru preșcolari, cărți predominat vizuale

 

La această vârstă, cei mici se află undeva între două etape. Au atenția și nivelul de concentrare mult mai dezvoltate decât în trecut, însă nu știu încă să citească. De aceea, este esențial să știi să alegi cartea potrivită.

 

Ideal este să optezi pentru publicații ce au un design atrăgător și care transmit mesajul predominant prin imagini. Ilustrațiile ar trebui să fie realizate în culori luminoase, pline de vitalitate. De fapt, este important ca întreaga parte vizuală să fie clară, dar atractivă. De asemenea, este indicat să te orientezi către formatul A4, întrucât este suficient de mare pentru mâinile lor micuțe.

 

Nu în ultimul rând, alege cărți în care textul este scris cu fonturi de dimensiuni generoase. Astfel, pe măsură ce va crește, copilul tău va putea exersa și cititul.

 

3. Pentru pitici, cărți despre gestionarea emoțiilor

 

Generațiile de astăzi au parte de un stil de parenting  diferit față de cel clasic pe care îl aplicau părinții sau chiar bunicii noștri. Astfel, primesc mai multă libertate, își pot exprima punctul de vedere chiar de la cele mai fragede vârste și pot lua decizii ei înșiși, cultivându-li-se astfel simțul responsabilității.

 

Contează însă enorm să vorbești cu cel mic despre emoții cât de timpuriu posibil, astfel încât să știe să și le exprime într-un mod sănătos. Există astăzi cărți din care poate învăța cum să exteriorizeze trăiri mai puțin plăcute, precum furia și tristețea, dar și cum să îmbrățișeze sentimente precum bucuria sau compasiunea.

 

Cărțile sunt precum semințele pe care le plantezi pentru a da roade peste ani, când cel mic va deveni adult. Acestea cultivă imaginația, abilitatea de a se pune în pielea personajelor, curiozitatea și inteligența copilului tău. Stârnește-i interesul pentru citit de timpuriu!

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA