AcasăLifestyle3 soluții recomandate pentru înlocuirea dinților pierduți

3 soluții recomandate pentru înlocuirea dinților pierduți

DISTRIBUIȚI

https://www.pexels.com/photo/cheerful-young-female-dentist-talking-with-patient-in-modern-clinic-3884101/

 

Lipsa unui dinte îți poate schimba atât aspectul zâmbetului, cât și funcționalitatea danturii. Fie că te confrunți cu anumite patologii ale dinților sau ai suferit un traumatism care a avut ca rezultat pierderea dinților, astăzi ai la dispoziție o serie de proceduri stomatologice prin care îți poți recăpăta zâmbetul. Citește în continuare și află la ce metode de tratament poți apela pentru a înlocui dinții pierduți și care sunt avantajele și dezavantajele acestora.

Implantul dentar

Implantul dentar reprezintă una dintre cele mai populare opțiuni de înlocuire a dinților pierduți, având aspectul și funcționalitatea similară dintelui natural. Procedura de realizare a implantului începe cu plasarea șurubului de titan în os, componentă ce va constitui rădăcina dintelui. Ulterior, este necesară o perioadă de așteptare de câteva săptămâni pentru ca implantul propriu-zis să fie integrat în os. În acest timp, locul va fi acoperit de un dinte provizoriu, astfel că nu va trebui să te confrunți cu lipsa dintelui nici măcar în perioada de osteointegrare. În final, rădăcinii false îi vor fi atașate celelalte două componente: bontul protetic (partea de legătură) și coroana noului dinte.

Alege să-ți faci un implant dentar dacă dorești să rezolvi definitiv problema lipsei dinților cu ajutorul unei soluții durabile și eficiente.

Puntea dentară

Puntea dentară constă într-unul sau mai mulți dinți falși susținuți de 2 coroane plasate pe dinții alăturați. Astfel, puntea dentară îți poate fi de folos dacă te confrunți cu lipsa unui dinte sau a mai multor dinți, reprezentând o alternativă a protezelor dentare parțiale. Puntea dentară poate fi susținută de dinții naturali alăturați dintelui lipsă sau de implanturi dentare. În cazul în care susținerea este făcută prin intermediul dinților naturali, aceștia vor avea nevoie de proceduri de prelucrare înainte de plasarea coroanelor.

Cel mai frecvent punțile dentare sunt confecționate din porțelan pentru a imita cât mai fidel aspectul dinților naturali.

Proteza dentară

Proteza dentară reprezintă una dintre opțiunile clasice și economice de înlocuire a dinților pierduți. Acest soluție de înlocuire a dinților pierduți este potrivită în special pentru persoanele care au mai mulți dinți lipsă, putând înlocui o întreagă arcadă. În funcție de numărul de dinți lipsă și de dispunerea celor rămași, protezele dentare pot fi parțiale sau complete. Proteza este confecționată din materiale acrilice sau porțelan și trebuie îndepărtată în fiecare zi pentru igienizare, ceea ce poate fi inconfortabil. De asemenea, este recomandat ca proteza să fie îndepărtată înainte de culcare pentru a permite gingiilor să se refacă.

 

În concluzie, pierderea dinților reprezintă nu numai o problemă estetică, ci și una funcțională, putând afecta procesul de vorbire sau de masticație. Dacă te confrunți cu lipsa unor dinți, discută cu medicul stomatolog pentru a putea identifica cea mai potrivită soluție pentru tine.

 

Surse informative

Frothingham, Scott. “Dental Bridge: 4 Types, Benefits, Use Case and Costs.” Healthline, 13 June 2018, www.healthline.com/health/dental-bridge.

Abdulwaheed, Abdullaibrahim. “Complete Dentures.” Medscape, 24 Jan. 2019, emedicine.medscape.com/article/2066046-overview#a1.

“5 Options for Replacing a Missing Tooth.” Bloor West Smiles, 10 Feb. 2021, www.bloorwestsmiles.com/blog/5-options-for-replacing-a-missing-tooth/.

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA