AcasăLifestyle3 solutii eficiente pentru plata ratelor la timp atunci cand te afli...

3 solutii eficiente pentru plata ratelor la timp atunci cand te afli intr-un impas

spot_img

DISTRIBUIȚI

Controlul finantelor proprii implica o buna organizare si este o sursa importanta de liniste, materializandu-se in economisirea banilor.

Insa pana la acest pas este o cale lunga, pentru unii oameni care de abia reusesc sa-si plateasca datoriile. In viata se intampla si lucruri neprevazute, precum pierderea unei persoane dragi din familie, pierderea serviciului, boli grave si alte situatii nefericite. Pentru a iesi la liman, exista insa solutii, cateva dintre acestea fiind prezentate in continuare.

Discutii cu reprezentantii bancii sau ai IFN-ului

Este indicat ca atunci cand apar dificultati in plata ratelor la un credit nebancar rapid sau la un credit bancar sa fie anuntati reprezentatii institutiilor respective. De foarte multe ori, acestia ofera solutii de redresare financiara si propun chiar reesalonari sau alte solutii care tin de fiecare societate in parte.

Daca problema este una cu implicatii pe termen lung (cum ar fi decesul unuia dintre soti, care contribuia la plata ratelor), cu siguranta institutia care a acordat respectivul credit urgent online va accepta micsorarea ratelor lunare, in acord cu veniturile, chiar daca acest lucru inseamna prelungirea duratei creditului. De asemenea, unele institutii bancare si nebancare accepta si amanarea unei plati, in cazul problemelor pe termen scurt (de la 1 la 3 luni).

Prioritizarea si reducerea cheltuielilor

Atunci cand oamenii intra intr-un impas financiar, este esential sa faca „curatenie” si in ceea ce priveste cheltuielile. Vor fi reduse cat mai mult cele legate de plata facturilor, prin economisirea apei, a curentului electric sau a gazelor naturale sau cele pentru hrana. In acest sens, vor fi achizitionate doar produsele necesare, se va gati mai mult acasa si se vor cumpara produse care vor fi preparate fara a se inregistra pierderi sau fara a se arunca mancarea. Eficientizarea cheltuielilor implica asadar cateodata chiar schimbarea modului de viata intr-unul mai rational.

De asemenea, cheltuielile vor fi efectuate in functie de prioritati. Ratele la un imprumut IFN rapid se vor afla printre primele pe lista, avand in vedere ca neplata la timp poate atrage penalitati, deci cheltuieli suplimentare.

Accesarea contului de economii

Un cont de economii ar trebui sa fie un obicei in fiecare familie. Specialistii de la sitex, care au studiat tendintele globale, spun ca lunar oamenii ar trebui sa directioneze 10% din venituri pentru economii. In acest fel, la nevoie, in cazuri de urgenta, precum: boli grave, accidente, moartea unui membru al familiei, persoanele pot fi acoperite, fara sa apeleze la alte ajutoare, cum ar fi un alt credit IFN urgent.

Cei care dispun de  un cont de economii isi pot plati ratele la timp, chiar si in perioadele cand sunt mai stramtorati in buzunare. Este si acesta un motiv destul de important pentru ca oamenii care nu au un astfel de fond de rezerva sa-si creeze unul. Evident ca dupa ce perioada dificila a fost depasita, se pot depune din nou bani in respectivul cont, astfel incat suma retrasa sa fie restituita, fara dobanda, acesta fiind un avantaj clar in fata unui imprumut bancar sau al unui imprumut nebancar online.

Pana la urma, cel mai bine este atunci cand oamenii se bazeaza pe ei insisi cand dau de o problema, reusind sa iasa la liman fara sa apeleze la  cei din jur. Aceasta reusita aduce satisfactii si incredere in fortele proprii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA