AcasăLifestyle3 principii de design floral pentru un plus de eleganta in gradina...

3 principii de design floral pentru un plus de eleganta in gradina ta

spot_img

DISTRIBUIȚI

In amenajarile exterioare, exista trei stiluri compozitionale: geometric, liber si mixt. Primul presupune alternarea formelor regulate si a liniilor drepte sau curbate. Stilul liber, in schimb, functioneaza pe baza principului de imitare a cadrului natural. Acesta presupune integrarea motivelor de design, astfel incat sa obtii un spatiu luxuriant, iar cel mixt imbina principiile primelor doua stiluri. Indiferent de cel pe care alegi sa il abordezi, este important sa tii cont de faptul ca aerul sofisticat al unei gradini sta in detalii. Integrarea notelor florale te va ajuta sa conferi spatiului un plus de eleganta si stil.

Citeste in continuare si vei descoperi 5 principii de design floral care te vor ajuta sa redefinesti gradina ta.

Design floral- stabileste o baza compozitionala

Fiecare design floral se modeleaza în functie de baza sa. Aceasta se pozitioneaza in centrul compozitiei si evidentiaza modelul. Pentru a sublinia ansamblul floral, poti opta pentru tulpini inalte, frunze expresive sau inflorescente, astfel incat sa poti crea un cadru de baza. Acesta orienteaza atentia privitorului de la punctul central catre detaliile de la margini. Datorita contrastului dintre dimensiuni, cadrul de baza reuseste sa creeze o perspectiva contemplatoare de impact. Este suficient sa plantezi semintele de flori la distante egale, astfel incat sa creezi un ansamblu floral echilibrat.

Design floral- creeaza o inflorescenta armonioasa

Inflorescenta este un concept specific design-ului floral. Acesta este compus din flori de dimensiuni mici, pozitionate la extremitatea tulpinii sau pe axele secundare. Rolul inflorescentelor este sa completeze o compozitie florala si sa ofere volum ansamblului.
In design-ul floral, se recomanda sa optezi pentru flori deschise si muguri colorati, astfel incat sa creezi o perspectiva mai complexa prin intermediul notelor florale.

Design floral- acorda atentie si frunzelor

Adesea, oamenii se concentreaza doar asupra florilor atunci cand isi doresc sa creeze o compozitie de design floral. Cu toate acestea, detaliile, in acest context, pot sa faca o diferenta reala. In fiecare ansamblu floral, coroana reprezinta un centru focal care orienteaza perspectiva privitorului. Modul in care echilibrezi proportiile poate sa creeze un efect vizual de impact. Daca gradina ta este de dimensiuni generoase, atunci opteaza pentru un volum mai mare, astfel incat sa il evidentiezi. Cu toate acestea, si frunzele unei compozitii de design floral pot sa mareasca din punct de vedere vizual ansamblul. Astfel, poti opta pentru un frunzis atractiv, astfel incat sa adaugi mai multi centri focali.

Asadar, detaliile fac diferenta. Daca iti doresti sa adaugi un plus de eleganta si bun gust gradinii tale, atunci principiile de design floral te vor ajuta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA