AcasăLifestyle3 lucruri pe care trebuie să le știi despre polistiren

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre polistiren

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/closeup-obiect-polistiren-albastru-5313789/

 

Folosit pentru prima dată în industria alimentară, polistirenul este în prezent un material utilizat într-o multitudine de domenii din cele mai diverse. Cel mai adesea auzim de polistiren în construcții, deoarece acesta este piesa centrală a izolațiilor termice. Polistirenul este însă un material care ascunde multe secrete, iar despre acestea discutăm în cele ce urmează.

Ce este polistirenul?

Polistirenul este un material aerat, cu o greutate deosebit de mică, utilizat cel mai adesea pentru anveloparea construcțiilor. Izolațiile pe bază de polistiren sunt deosebit de utile, deoarece acestea aduc o multitudine de beneficii la nivel de eficiență energetică a construcțiilor.

 

La baza realizării polistirenului stă un derivat al petrolului, o hidrocarbură lichidă, care se prelucrează pentru a ajunge în forma solidă, deja cunoscută a materialului izolator.

Care sunt lucrurile mai puțin cunoscute despre polistiren?

Polistirenul este un material cunoscut și folosit la scară largă, însă dincolo de a ști caracteristicile care țin de formă, culoare și eficiență este important să afli și aspectele particulare ale acestui material. Iată care sunt acestea.

Polistirenul pentru construcții poate fi de mai multe feluri

Atunci când vorbim despre izolații, polistirenul nu este de un singur tip. Există polistiren extrudat și polistiren expandat, iar fiecare dintre aceste tipuri completează o anumită nevoie de amenajare. Polistirenul extrudat este folosit în zonele în care este necesară o grosime mai mică de strat, în vreme ce polistirenul expandat este folosit cu precădere pentru izolații exterioare.

 

Pe lângă aceste tipuri mai există însă și polistirenul grafitat sau polistirenul de culoarea neagră. Acesta aduce beneficii foarte mari la nivelul izolării termice, permițând clădirilor să își păstreze caracteristicile de eficiență energetică.

Polistirenul se topește în prezența acetonei

Pentru multe persoane este un lucru cunoscut faptul că în prezența flăcării polistirenul se topește. Câți dintre noi știm însă că polistirenul se topește în prezența acetonei? Ei bine, da, acetona are un efect negativ asupra polistirenului, la fel ca  diluantul. Din acest motiv este important ca în construcții mai ales să ai grijă la felul în care depozitezi materialele, pentru a te asigura că acestea sunt păstrate în mod corect.

Polistirenul nu influențează greutatea proprie a construcției

Pentru că are o greutate foarte redusă, polistirenul poate fi folosit fără probleme în construcții, fără ca acesta să afecteze foarte mult greutatea proprie a acesteia. Polistirenul este o structură aerată, iar acest lucru înseamnă că aplicarea acestuia nu va contribui la creșterea greutății ansamblului, așa cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul elementelor din vată bazaltică.

 

Greutatea proprie a unei construcții este un parametru foarte important, deoarece de acest lucru depinde foarte mult modul în care se va comporta aceasta. Practic, greutatea proprie a construcției este aproximată încă din proiectare atunci când întregile caracteristici ale acesteia sunt estimate și raportate la materialele de construcții utilizate.

 

Polistirenul ajută foarte mult deoarece nu contribuie la tasarea terenului și în plus nu afectează structura în cazul unui seism.

 

Polistirenul este probabil unul dintre cele mai cunoscute tipuri de materiale de construcții, iar utilitatea acestuia se vede, pentru că este în creștere, de la an la an. Pentru că are caracteristici foarte bune de izolare, polistirenul îndeplinește exact condițiile necesare pentru anveloparea oricărui tip de clădire.

 

Astfel, dincolo de utilizarea sa într-o arie largă de lucrări, polistirenul are și mici secrete pe care ar trebui să le cunoaștem, astfel încât să putem exploata materialul la justa sa valoare.

 

Alege pentru casa ta sau pentru lucrările tale polistirenul de care ai nevoie, luând în calcul tipul, greutatea și grosimea necesară pentru fiecare lucrare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA