AcasăLifestyle3 criterii pentru alegerea unor lentile de contact de calitate 

3 criterii pentru alegerea unor lentile de contact de calitate 

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pexels

 

Dacă te-ai hotărât să porți lentile de contact, trebuie să știi că ai de ales dintr-o varietate de modele. La ora actuală, acestea au atins un nivel performant, cu multe avantaje pentru utilizatori. Poți opta inclusiv pentru lentile colorate cu dioptrii. Câștigi atât o vedere clară, cât și schimbarea culorii irisului.

 

Cu siguranță îți dorești ce este mai bun pentru ochii tăi și vrei niște lentile de calitate. În acest articol îți vom spune criteriile pe care să le iei în considerare pentru a face alegerea potrivită.

 

1. Lentile de contact din hidrogel sau silicon-hidrogel?

 

Lentilele de contact din hidrogel reprezintă primele alternative la lentilele de contact din plastic rigid. Au o consistență de gel, sunt foarte subțiri și flexibile. În plus, au o cantitate mare de apă care permite oxigenului să ajungă la ochi. Astfel, acest tip de lentile sunt recomandate pentru ochii uscați și sensibili.

 

Lentilele din silicon-hidrogel au o permeabilitate a oxigenului către cornee mai mare față de lentilele din hidrogel. Acesta este motivul pentru care sunt ideale când vine vorba de purtare extinsă (pot fi ținute la ochi și noaptea). Trebuie să știi că au un nivel de apă mai mic, prin urmare nu sunt prietenoase cu ochii sensibili.

 

Ambele materiale sunt de calitate, alegerea o vei face în funcție de preferințele proprii, după ce te-ai consultat cu medicul oftalmolog sau cu optometristul.

 

2. Lentile de contact colorate sau nu?

 

Așa cum știi, lentilele de contact colorate au rolul de a schimba aspectul ochilor. Trebuie însă să cunoști faptul că pot fi și lentile colorate cu dioptrii (fie că este vorba de miopie, hipermetropie sau astigmatism). Au o calitate foarte bună, îți asigură o vedere clară și în același timp ai șansa de a te bucura de o altă culoare a ochilor. În funcție de intensitatea culorii pot fi opace sau translucide.

 

Lentilele colorate opace pot schimba complet culoarea ochilor. De exemplu, poți alege lentile de contact maro de la Lensa.ro. Celelalte, translucide, au rolul de a scoate în evidență culoarea naturală a ochilor tăi.

 

Dacă lentilele colorate fără dioptrii au doar rol pur estetic, cele colorate cu dioptrii îndeplinesc atât cerința de bază, corectarea vederii, cât și avantajul unei culori noi a ochilor. Alegerea îți aparține, ai foarte multe culori disponibile dintre care poți alege.

 

3. Lentile de contact zilnice sau cu purtare continuă?

 

Lentilele de contact zilnice înseamnă că seara când le scoți trebuie curățate și puse peste noapte în recipientul de păstrare. Deci nu vei dormi cu ele la ochi. A doua zi dimineața le vei curăța cu soluție specială și le vei aplica din nou. Se recomandă a fi purtate 10 – 12 ore pe zi. În această categorie pot fi lentile săptămânale, care după 7 zile trebuie aruncate și înlocuite cu o pereche nouă, pot fi lentile lunare, se înlocuiesc după 30 de zile, bilunare, trimestriale s.a.

 

Lentilele de contact cu purtare continuă nu mai trebuie scoase de la ochi, ele pot fi purtate până la 30 de zile fără a fi date jos, zi și noapte. Acest lucru este posibil deoarece au o permeabilitate foarte mare la oxigen. Este important să te consulți înainte cu medicul oftalmolog. Există și varianta să le testezi, dormind cu ele pentru una, două nopți, ca să vezi cum reacționează ochii.

 

Alegerea o vei face în funcție de modul de adaptare al ochilor tăi și de stilul de viață. Sunt persoane care lucrează în schimburi și care îmbrățișează varianta de a nu da lentilele jos pe timp de noapte.

 

De știut: Dacă mergi într-o vacanță și nu vrei să ai grija curățării lentilelor, a soluției de îngrijire și a recipientului în care se depozitează, poți folosi lentile de unică folosință. Acestea se poartă ziua, iar seara, înainte de culcare se aruncă.

 

Astăzi, datorită tehnologiei avansate, lentilele de contact au o calitate superioară. Ele pot îndeplini o varietate de cerințe, fie că ai ochi uscați sau sensibili. Alegerea o vei face doar după ce în prealabil ai realizat un consult oftalmologic. Împreună cu specialistul vei putea lua cea mai bună decizie potrivită ochilor tăi și în concordanță cu stilul tău de viață.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA