AcasăLifestyle3 concepte despre munca viitorului pe care e bine să ți le...

3 concepte despre munca viitorului pe care e bine să ți le însușești încă de pe băncile facultății

DISTRIBUIȚI

Perioada studiilor universitare este una intensă, în care tânărul parcurge etape importante care-l pregătesc pentru viitorul său profesional, indiferent dacă va alege să fie un angajat creativ sau  un antreprenor cu inițiativă. Fiecare detaliu din viața de student va influența evoluția acestuia, iar alături de performanța didactică din mediul academic, stabilitatea și condițiile de locuire își pun amprenta pe ceea ce el poate să devină.

Viața de student implică traiul în cămin, iar condițiile și mediul general din acesta sunt parte esențială în dezvoltarea unui tânăr. În mod necesar, un campus studențesc trebuie să fie un loc deschis cunoașterii, care să promoveze și să respecte inițiativa personală, să încurajeze afirmarea personalității creatoare, să susțină prietenia, colaborarea, înțelegerea și respectul, mediu studențesc fiind, prin excelență, unul divers și multicultural. Aceste cerințe sunt satisfăcute în complexul studențesc West Gate Studios, care se ridică la standardele de viață europene, generează emulație, motivează și ambiționează un tânăr student. Campusul este locul unde tinerii își poți însuși natural trei dintre cele mai valoroase concepte care, mai târziu, îi vor ajuta să-și atingă scopul în profesia aleasă.

Co-living – experiență de lucru și viață

Co-living reprezintă o nouă abordare a împărțirii aceluiași acoperiș, acceptat și căutat mai ales de tinerii pentru care posesiunile materiale nu mai sunt o necesitate și consideră că sunt infinit mai valoroase experiențele autentice, cultivarea relațiilor interumane și libertatea de mișcare. Un astfel de trai îmbină viața profesională cu cea personală în mod ideal.

Conceptul se regăsește perfect adaptat pentru nevoile tinerilor în complexul studentesc West Gate Studios, dezvoltat de antreprenorului Liviu Tudor, în care locatarii împărtășesc zonele de locuit și un set de interese și valori comune. Un proiect similar urmează a fi implementat, ca ofertă modernă de sustenabilitate în YUNITY Park, prin transformarea Novo Park într-un campus care va oferi, într-un spațiu cu un concept unic, futurist, facilități premium.

Management modern

Un alt concept a cărui valabilitate practică poate fi descoperit, aplicat și experimentat de tineri în complexul studentesc West Gate Studios este cel bazat pe „people centricity”. Toată organizarea complexului studențesc urmărește nevoile reale ale tinerilor, încurajează interacțiunea și construirea unor relații bazate pe managementul modern.

Aceasta presupune acces la facilități care să susțină dezvoltarea profesională și perfecționarea în domeniul de studiu, fără a le omite pe cele colaterale cu scopul de a spori ariile de competență ale tânărului. Se urmărește fructificare efectului pe care-l are mediul de lucru și de viață asupra formării și cizelării personalității individuale, prin asumarea de sarcini, obligații și provocări care, însumate, aduc experiență și contextul pentru dezvoltarea și perfecționarea propriilor aptitudini.

Interacțiunea umană

Atunci când acumularea de cunoștințe teoretice este asociată cu experiența practică, mediată prin interacțiune și colaborare între indivizi, rezultatul nu poate să fie decât unul foarte bun, atât pentru cel în cauză, tânăr student, cât și pentru societatea în care acesta se va integra, ca profesionist în viitor.

Conform unui sondaj inițiat în 2022 de Genesis Property, mai mult de jumătate dintre angajați consideră că interacțiunea cu colegii și colaboratorii, în timpul liber, sunt în măsură să sporească performanța individuală, o dovadă în plus a faptului că un mediu adecvat este o condiție a progresului personal.

Spațiile de co-living nu doar că au devenit „acasă” pentru mulți tineri cu o viziune nouă, proaspătă și pozitivă asupra lumii, dar oferă și o soluție eficientă, practică și cu aventaje pentru stilul specific de viață și de lucru al studenților și angajaților, oferindu-le confort și siguranță în veritabile hub-uri multifuncționale.

Sursa foto: Shutterstock.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA