AcasăLifestyle3 cărți perfecte pentru zilele de concediu 

3 cărți perfecte pentru zilele de concediu 

spot_img

DISTRIBUIȚI

Indiferent că împachetezi să pleci la mare sau te gândești să te bucuri de zilele răcoroase de la munte, o selecție bună de cărți nu trebuie să lipsească din bagajul tău. Știm că uneori poate fi complicat să alegi volumele potrivite dintr-o librarie online, tocmai de aceea am selectat cinci noutăți editoriale perfecte de pus pe listă.

Război, de Shaun Usher

Între copertele acestei cărți vei regăsi o serie de experiențe de pe câmpul de luptă, toate acestea fiind strânse de scriitorul britanic Shaun Usher. Potrivit elefant.ro, te vei cutremura parcurgând scrisoarea de adio a unui adolescent jihadist sinucigaș și vei chicoti la rândurile îndrăznețe trimise de cazacii zaporojeni sultanului, dar mai presus de toate, vei înțelege consecințele dezastruoase ale oricărui război. Cartea include scrisori ce au aparținut, printre altele, amiralului Nelson, lui Alexander Hamilton, Kurt Vonnegut, Mahatma Gandhi, Mark Twain și mulți alții.

Căminul fetelor orfane, de Joanna Goodman

Acțiunea acestei cărți se petrece în Quebecul anilor 1950, când francezii și englezii se tolerează reciproc cu o politețe precară – la fel ca părinții lui Maggie Hughes. Astfel, tatăl anglofon al lui Maggie are ambiții pentru fiica sa, care nu includ căsătoria cu un tânăr francez sărac de la ferma vecină, doar că inima lui Maggie este cucerită de Gabriel Phénix. Conform elefant.ro, când rămâne însărcinată la cincisprezece ani, părinții ei o forțează să o dea pe Elodie spre adopție și să își reia viața „pe calea cea bună“. Elodie este crescută în sistemul de orfelinate pentru săraci din Quebec. Este o existență destul de precară, care ia o turnură tragică atunci când, împreună cu alte mii de orfani din Quebec, Elodie este declarată bolnavă mintal, ca urmare a unei noi legi ce oferă mai multe fonduri pentru spitalele de psihiatrie decât pentru orfelinate. Inteligentă și hotărâtă, Elodie rezistă la tratamentul îngrozitor al călugărițelor și reușește să iasă de pe porțile orfelinatului la șaptesprezece ani.

Cartea continuă cu Maggie, care, fiind căsătorită cu un om de afaceri dornic să își întemeieze o familie, nu-și poate uita fiica pe care a fost nevoită să o abandoneze. Mai mult, o reîntâlnire absolut întâmplătoare cu Gabriel o determină să facă o alegere sfâșietoare. Pe măsură ce timpul trece, poveștile lui Maggie și Elodie se întrepătrund, dar nu se ating niciodată, până când Maggie își dă seama că trebuie să ia ceea ce își dorește de la viață și să plece în căutarea fiicei sale pierdute de mult timp, revendicând, în sfârșit, adevărul care le-a fost refuzat amândurora.

Femeia cu fustă violet, de Natsuko Imamura

În filele aceste cărți, te vei întâlni cu obsesia tulburătoare, într-un crescendo dramatic, ce capătă treptat tonurile unui roman de suspans, desfășurându-se într-o spirală de sentimente nerostite, de singurătate, de angoasă a două femei captive între dorința de a fi vizibile și nevoia de a fi iubite. Potrivit elefant.ro, acesta este un roman cu doze mari de umor, explorând vulnerabilitatea și dificultatea de a-ți găsi un loc într-o lume în care ești perceput drept diferit. Personajul căruia i se spune „Femeia cu fusta violet” este de vârstă incertă, se dă în vânt după brioșele cu cremă de lapte, nu are prieteni și a schimbat o mulțime de slujbe. Probabil că datorită fustei violet, care a ajuns să-i definească identitatea, urmează mereu aceeași rutina.

 

Sursă foto: Shutterstock

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA