AcasăLifestyle3 beneficii pe care le pot implementa companiile inovatoare pentru a câștiga...

3 beneficii pe care le pot implementa companiile inovatoare pentru a câștiga satisfacția angajaților

DISTRIBUIȚI

Un loc de muncă nu se mai definește printr-un salariu bun și beneficii extrasalariale. El trebuie să fie mai mult decât atât, pentru a-i păstra pe angajați motivați și pentru a aduce satisfacția la locul de muncă. Inovația în regândirea strategiei de business este cheia în acest sens și se poate obține de la trendurile viitorului, cum ar fi și cele de mai jos:

 

  1. Orientare către nevoile angajaților

Dacă, înainte, un angajat era mulțumit că își primește salariul la fiecare final de lună la dată fixă, acum satisfacția se măsoară altfel. Este nevoie de mai multă implicare din partea angajatorului, atunci când își cheamă angajații la birou, dar și când lucrează din confortul casei.

 

Birourile trebuie regândite în așa fel încât să îmbine siguranța și sustenabilitatea, pentru a crește productivitatea și satisfacția. Pentru că angajații sunt mult mai atenți la relația pe care o au cu mediul înconjurător, așteptările de la angajator sunt pe măsură.

 

IMMUNE Building Standard™ este o certificare pentru clădiri care propune măsuri sanitare, de inginerie, arhitecturale și operaționale. Misiunea IMMUNE Building Standard™ este de a gestiona pe termen lung amenințările de tip patogen, de a proteja clădirile de birouri și de a susține excelența în mediul de business.

 

  1. Programul de muncă flexibil

O companie a viitorului oferă angajaților flexibilitatea de a-și alege programul de muncă într-un mod care să îi avantajeze. Flexibilitatea aduce un plus pentru orice companie, deoarece angajații pot să lucreze atunci când se simt la cel mai înalt nivel de productivitate.

 

De altfel, nu doar programul trebuie să fie flexibil, ci și locul de muncă este necesar a fi transformat. Spațiile inovatoare vor contribui la bunăstarea angajaților, la o și mai bună comunicare între echipe și la satisfacerea lor.

 

Fondatorul Genesis Property, Liviu Tudor, a reușit să creeze un mediu de lucru sustenabil și inovator prin YUNITY Park. Acesta este un concept nou de real estate, prin care se vor introduce noi tendințe de lucru și de viață pentru biroul viitorului. YUNITY Park este proiectat pentru a fi un campus dezvoltat în extensia biroului, astfel încât să reprezinte viitorul la birou și dincolo de el, și include:

 

  • un amfiteatru modern, dedicat evenimentelor outdoor;
  • o terasă versatilă, care va deservi un food hall;
  • zone destinate interacțiunilor profesionale și socializării în timpul liber.

 

Mai mult decât atât, la interior, YUNITY Park include spații de co-working și co-living, pentru ca angajații să îmbine flexibilitatea și bunăstarea la locul de muncă, atât în ceea ce privește munca de echipă, cât și cea individuală. Vine ca un răspuns firesc la nevoia colectivă de a atinge echilibrul între viața profesională și cea personală și, nu în ultimul rând, ajută companiile să fie în temă cu schimbările viitorului.

 

  1. Cultura organizațională puternică

Brandul de angajator îl va face pe angajat să mențină o relație de lungă durată cu actuala companie. Echipele închegate, bazate pe comunicare deschisă și reciprocitate, aduc valoare întregii companii, iar rezultatele se vor vedea în obiectivele de business. Pentru a se ajunge la acest pas, angajatorii trebuie să facă eforturi să le susțină motivația și satisfacerea.

 

Conform sondajului realizat de Genesis Property, 53,4% dintre angajații români consideră că interacțiunea cu colegii de muncă în afara biroului, la job sau în timpul liber este benefică pentru creșterea și unitatea echipei. Astfel, pentru a crea un mediu cât mai benefic pentru îndeplinirea acestora, angajatorii trebuie să includă în beneficiile extrasalariale și timp dedicat interacțiunii sociale între angajați.

 

Mai mult decât atât, punerea în aplicare a unor gesturi prin care angajații sunt apreciați, cum ar fi felicitarea pe rețelele sociale, o pagină de cariere cu povestea fiecăruia, despre cum a ajuns în companie și ce apreciază cel mai mult, trainingurile de dezvoltare personală și profesională, toate sunt beneficii pentru creșterea satisfacerii angajaților.

 

Companiile de astăzi trebuie să fie inovatoare, pentru a câștiga și a reține angajații. Există unele beneficii, cum ar fi și cele de mai sus, care necesită a fi implementate în vederea satisfacerii lor. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA