AcasăEveniment3.000 pachete de țigări descoperite în mașina unui barbat din Rozavlea (FOTO/VIDEO)

3.000 pachete de țigări descoperite în mașina unui barbat din Rozavlea (FOTO/VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Un maramureșean a încercat să iasă din țară având în mașină 3.000 pachete de țigări fără documente justificative. Țigările i-au fost confiscate, iar șoferul amendat cu 50.000 lei. Joi, 27 martie a.c., în jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară Gheorghe P., în vârstă de 50 de ani, din Rozavlea, județul Maramureș.

Bărbatul conducea un autovehicul marca Citroen Jumper, înmatriculat în România, cu care tracta o remorcă marca Wiola. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul DRAF Oradea, au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în mașină au fost descoperite 3.000 pachete de țigări cu timbru fiscal românesc, în valoare de 42.000 lei, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative. Maramureșeanul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei de către lucrătorii DRAF Oradea, iar cantitatea de țigări i-a fost ridicată în vederea confiscării.

Peste 700 pachete ţigări descoperite în două autoturisme

Poliţiştii de frontieră şi autorităţile vamale din cadrul P.T.F. Siret au descoperit ascunse în două autoturisme, în locaşuri special amenajate, 768 pachete cu ţigări pe care doi cetăţeni ucraineni au încercat să le introducă ilegal în ţară. În data de 27 martie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-au prezentat pentru a intra în ţară doi cetăţeni ucraineni conducând două autoturisme marca Audi respectiv Ford. La controlul efectuat asupra maşinilor, de către echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, în autoturismul marca Audi au fost descoperite, într-un locaş special amenajat în portbagaj, 320 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În cel de al doilea autoturism au fost descoperite tot într-un locaş special amenajat în interiorul rezervorului 448 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pe care cei doi bărbaţi intenţionau să le introducă ilegal în ţară. Ţigările în valoare de 937 lei au fost ridicate în vederea confiscării, cele două persoane au fost sancţionate contravenţional de către autorităţile vamale cu amenzi în cuantum de 12.000 lei. Totodată,  autoturismele în cauză au fost ridicate în vederea confiscării deoarece aceste aveau confecţionate locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru aplicare, împotriva celor doi cetăţeni ucraineni, a măsurii de interzicere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA