AcasăActualitateSocial27.000 pachete ţigări trecute cu barca peste Tisa. Un singur ucrainean a...

27.000 pachete ţigări trecute cu barca peste Tisa. Un singur ucrainean a fost prins, restul au fugit (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.PF. Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut un cetăţean ucrainean care intenţiona să introducă ilegal în ţară aproximativ 27.000  pachete ţigări de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, in valoare de aproximativ 240.000 lei, a fost confiscată, iar bărbatul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Azi dimineaţă, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 04.00, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră a observat mai multe persoane care au trecut apa râului Tisa, din Ucraina în România, cu ajutorul unei bărci pneumatice, transportând colete voluminoase. Ajunşi pe malul românesc al râului Tisa, au descărcat coletele şi au încercat să le transporte spre interiorul ţării, pe direcţia unei străzi din Sighetu Marmaţiei. Imediat, la faţa locului, s-a deplasat o echipă de intervenţie care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, dispersându-se pe mai multe direcţii. Polițiștii de frontieră au reuşit să retină, la malul romanesc al râului Tisa, un cetăţean ucrainean, S. Nikolaevici, în vârstă de 41 ani.

La cercetarea terenului au fost descoperite 34 de colete învelite în folie de culoare neagră, iar la o distanţă de aproximativ 30 de metri, pe o stradă din apropiere a fost descoperită şi o autoutilitară abandonată, cu cheile în contact, în care se mai aflau încă două colete din acelaşi lot. Au fost anunţate despre activitatea infracţională şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, care au comunicat că au descoperit şi reţinut pe malul ucrainean al râului Tisa, o persoană şi mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii celor 36 de colete, s-a constatat ca acestea conţin 26.930  pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, mărcile Viceroy şi Jin Ling, în valoare de aproximativ 240.000 de lei.
Cetăţeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoutilitara marca Ford Transit a fost indisponiobilizată la sediul sectorului, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA