AcasăAdministrațiePRIMARUL CĂTĂLIN CHERECHEȘ ESTE FERM -  "În Baia Mare, nu se desființează...

PRIMARUL CĂTĂLIN CHERECHEȘ ESTE FERM –  „În Baia Mare, nu se desființează nici o clasă”

spot_img

DISTRIBUIȚI

„În municipiul Baia Mare nu se desfiinţează nicio clasă. Mai mult decât atât, dacă tot am ajuns în această situaţie, trebuie să spunem că mi se pare absolut revoltător ca Autoritatea Centrală, Ministerul Educaţiei, prin tot ceea ce înseamnă miniştrii care s-au perindat, pentru că nu vorbim despre acest nefericit, ci vorbim şi de alţii, să procedeze de o astfel de manieră. Consider că astfel de oameni nu-şi au locul nici măcar în conducerea unei grădiniţe, cu tot respectul pentru cei care conduc grădiniţe. Cred că fiecare dintre dumneavoastră, cei care conduceţi o şcoală, un liceu, un colegiu aţi fi mult mai capabili să conduceţi Ministerul Educaţiei decât acest nefericit”, a declarat Cătălin Cherecheș într-o postare făcută pe rețeaua de socializare Facebook.

Primarul băimărean consideră că s-a realizat un abuz raportat la faptul că acest Ordin al ministrului încalcă Legea Educaţiei Naţionale.

„Este cel mai clar exemplu juridic de abuz în serviciu. Dacă noi vom ataca în Contencios Administrativ, decizia de Contencios Administrativ, dacă ne va fi favorabilă, va avea şi repercusiuni cu caracter penal. Din punctul meu de vedere, orice fel de Inspectorat Şcolar, inspector general care se raliază la acest ordin nu face altceva decât să fie părtaş la o infracţiune şi din punctul meu de vedere trebuie să răspundă în solidar cu nefericitul.

Cred, de asemenea, că filosofia, dacă putem numi filosofie de funcţionare sau de guvernare a învăţământului în România a fost şi este una nu doar greşită ci una, din punctul meu de vedere, diabolică, considerând educaţia în România un cost. Atâta timp în care trăim într-o ţară în care Educaţia şi Sănătatea vor fi exclusiv considerate de către cei care guvernează şi nu vorbim doar de cei de azi, ci şi de cei de ieri, de alaltăieri şi de acum 10 şi 15 ani, dacă vor fi aceste elemente importante în dezvoltarea unui stat considerate un cost, nu ne vom putea numi stat.

Avem această situaţie pe care va trebui s-o rezolvăm în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar va trebui s-o rezolvăm între noi. Am decis să discut cu directorii unităților de învățământ din Baia Mare ca în următoarea perioadă să reaşezăm şi să regândim structura şcolară în municipiul Baia Mare, dar o vom face în aşa fel încât învăţătorii, cei care gestionează grădiniţe, cei care gestionează alte structuri să-şi spună punctul de vedere într-o anumită perioadă de timp. Pe de altă parte, elevii, respectiv părinţii, sindicatele, vreau să aibă părerea lor. Lucrul acesta vreau să se întâmple până la sfârşitul lunii februarie, urmând ca la 1 Martie sau după 1 Martie să facem o propunere către Consiliul Local şi să facem o nouă structură, nu pentru 2019, ci chiar pentru 2018, septembrie 2018”, mai spune Cherecheș.

Acesta consideră că sunt mai multe aspecte de corectat, unele care țin de eficienţă. Dar un lucru este cert, în opinia lui Cherecheș: „Nu sunt de acord şi nu se va întâmpla în Baia Mare ca vreo clasă să fie desfiinţată sau mai mult decât atât, vreau să intrăm mai adânc în subiect şi să readucem clasele primare cel puţin la nivelul la care fiecare clasă să aibă un învăţător, respectiv clasele să fie clar separate. Este o chestiune care, din punctul meu de vedere, a fost tratată abuziv, o chestiune care poate lăsa urme grele în evoluţia învăţământului în România”.

Sursă info și foto. 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA